По време на предизборна кампания да се включват записи, направени

...
По време на предизборна кампания да се включват записи, направени
Коментари Харесай

Никола Минчев не вижда нищо фрапантно в записите

По време на предизборна акция да се включват записи, направени от служби, е безусловно неприемливо. Това разяснява по Народоосвободителна въстаническа армия Никола Минчев от ПП-ДБ.

„ Нещо идентично се случи и по време и на предходната акция. Когато по средата ѝ тогавашният основен прокурор Иван Гешев направи брифинг, на който пусна елементи от записи и искрено се намеси в акцията. Това отново беше в ущърб на ПП-ДБ. Година и половина по-късно видяхме, че нищо не излезе. Това просто са едни предизборни акции ”, акцентира той.

Според Минчев записите, за които се разяснява, че са от заседание на „ Продължаваме Промяната ”, са в интерес на съперниците им - ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Тези записи би трябвало да удрят по нас ”, е мнението му. Запитан дали Алексей Петров е участвал на някоя от срещите, на които вероятно са направени тези записи, той сподели: „ Аз персонално в никакъв случай не съм бил на среща, на която е участвал. И не знам той да е участвал на среща и да се е срещал с някого от нашата партия ”, сподели още претендентът за евродепутат.

По думите му в диалозите, за които се твърди, че са от заседание на „ Продължаваме Промяната ”, няма „ нищо толкоз фрапантно ” и би трябвало да се потвърди дали са достоверни. „ Какво са си говорили също има значение. Обаче съответно в тези записи няма нещо, което да повдига чак толкоз доста вежди. От това, което излиза като твърдян запис, се вижда, че една партия се пробва да събира пари за акцията си. Това не е нещо стряскащо. Не сме партия, която има 20 млн. в банкова сметка ”, посочи Минчев.

„ За това с кеша би трябвало да се произнесе експерт  - кое е достоверно и кое не. Въпросът с достоверността е преди всичко. Второ – даже да има някакви тематики, свързани с пари, които не са дадени по банков път, въобще, в случай че това съществува в политическия живот, би трябвало да се запитаме за какво хората се опасяват да дават пари на партии, нямам поради на ПП-ДБ, а по принцип. И това е тъй като ги е боязън от ответни реакции ”, сподели още той.

Дали след изборите е допустимо ГЕРБ и Движение за права и свободи да бъдат сътрудници на ПП-ДБ, Минчев посочи: „ Дори и да бъдат, това може да стане, единствено в случай че ние преценим, че си заслужава да бъдем сътрудници. Струва ми се все по-трудно поради метода, по който се развива предизборната акция, и поради времето преди този момент. Връщането назад на масата на диалози става комплицирано ”. Резултатите от вота щели да покажат дали ПП-ДБ ще бъде съпротива.
ТЕМА преди 42 минути 638 преди 1 час 457 преди 2 дни 6236
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР