Палестинската групировка Хамас съобщи в събота, че още един от

...
Палестинската групировка Хамас съобщи в събота, че още един от
Коментари Харесай

Хамас съобщи за още един починал заложник в Газа

Палестинската формация " Хамас " заяви в събота, че още един от заложниците, отвлечени по време на нейната офанзива против Израел на 7 октомври, е умрял.

" Хамас " разгласява видео, в което се споделя, че Надав Попълуел, който беше взет за пленник от южния израелски кибуц Нирим, е умрял, откакто е бил ранен при израелски удар в Газа.

Израелската войска не коментарира съобщението.  Той дефинира предходни видеоклипове на заложници, освободени от " Хамас ", като психически гнет . Израел също по този начин отхвърли някои от предходните обвинявания на " Хамас ", че заложници са били убити от израелски огън.

По-рано в събота " Хамас " пусна видео без дата показващ 51-годишния заложник застанал пред бяла стена с набито дясно око.

Часове по-късно във второ видео се споделя, че Попълуел е умрял от рани, получени преди месец при израелски въздушен удар.

" Хамас "  твърди, че Попълуел, за който сподели, че също е английски жител, е бил задържан заедно с друга жена пленник, когато мястото, където са били държани, е било ударено от израелска ракета.

" Той умря, тъй като не получи интензивна здравна помощ в медицинските заведения заради унищожаването на лечебните заведения в Газа от врага ", сподели в изказване представителят на въоръжените крила на " Хамас " Абу Убайда.

От 252 души, отвлечени на 7 октомври, 128 остават в Газа, съгласно израелските данни. Най-малко от израелска съдебномедицинска комисия.

Израел твърди, че освобождението на заложниците е основната цел на неговата атака в Газа , дружно с елиминирането на " Хамас ", който ръководи анклава от 2007 година

Попълуел, съгласно групата за поддръжка на заложниците, е бил хванат с майка си от вкъщи й в кибуц Нирим. Брат му е погубен по време на нападението. Майка му беше освободена по време на малко помирение през ноември.
 Израел подреди нова евакуация в Рафах, уголемява интервенцията си
Израел подреди нова евакуация в Рафах, уголемява интервенцията си

Призова жителите да се насочат към " разширената филантропична зона " в Ал-Маваси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР