Пенсии, социални помощи и данъчни облекчения няма да бъдат орязвани,

...
Пенсии, социални помощи и данъчни облекчения няма да бъдат орязвани,
Коментари Харесай

Служебното правителство няма да намалява пенсии, обяви Пеканов

Пенсии, обществени помощи и данъчни облекчения няма да бъдат орязвани, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. Коментарът му пристигна във връзка изявление на някогашния финансов министър Асен Василев от през вчерашния ден.

" Бюджетът за тази година, по този начин или другояче, е признат, а този за 2023 година ще бъде препоръчан в края на октомври ", съобщи Пеканов, като добави, че служебният кабинет няма да взе участие в тази активност.

По отношение на парите за България по Плана за възобновяване и резистентност Пеканов прикани идващият парламент допустимо най-бързо да одобри промените, които Европа упорства да бъдат направени.

" Двете най-проблемни тематики са енергетиката и върховенството на закона. Заложихме промени и в този момент те би трябвало да бъдат изпълнени. За да получим парите, са нужни ограничения в областта на правосъдната промяна. Следващата седмица ще бъдат показани предложенията на служебния кабинет в тази сфера - общо 11 законопроекта ", изясни Пеканов.

Той заяви още, че България ще получи минимум 500 млн. евро като финансиране от Брюксел поради енергийната рецесия. " В момента готвим документите, с която да желаяме 130 млн. евро от фонд " Солидарност ", с цел да подпомогнем възобновяване на наводнените места в Карловско. Средствата ще могат да се употребяват за възобновяване на инфраструктурата и домовете на хората. Регионалното министерство работи интензивно по правенето на настояването за тези средства ", сподели още вицепремирът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР