Пътят Асеновград-Смолян е отново затворен, след като свлачището от тази

...
Пътят Асеновград-Смолян е отново затворен, след като свлачището от тази
Коментари Харесай

Отново затвориха пътя Асеновград-Смолян

Пътят Асеновград-Смолян е още веднъж затворен, откакто свлачището от тази заран се е възобновило още веднъж, оповестиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

Това е станало единствено два часа откакто тонове камъни и почва бяха изчистени. Срутището се намира на към 2 км преди отбивката за Югово, в посока Смолян. В следобедните часове придвижването по пътя се контролираше от полиция, предстоеше да бъде подложен краткотраен светофар, а алпинисти да обрушат рисковите камъни. Служители на Областното пътно ръководство и Пътища АД разясниха пред Българска телеграфна агенция, че повода са проливните дъждове през последните дни, както и това, че преваляванията в Родопите не престават към този момент трети месец. Почвата е прогизнала, оголват се корените на дърветата, които падайки по ската увличат след себе си и скална маса, споделиха експерти.

Към момента нито една кола не се пропуща за придвижване и в двете направления. От полицията приканват пътуването за Смолян да се прави през Кричим и Девин. Започнало е ново почистване със профилирана техника от екипи на пътноподдържащото сдружение. На мястото има екипи на полицията, които стопират достъпа на коли и пешеходци до рисковото място.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР