Страшен скандал се разрази в Столичен общински съвет (СОС). Разрази

...
Страшен скандал се разрази в Столичен общински съвет (СОС). Разрази
Коментари Харесай

Страшен скандал в СОС! Общинските съветници се хванаха за гушите

Страшен скандал се развихри в Столичен общински съвет (СОС). Разрази се сходно на бурята над София през вчерашния ден. Извънредното съвещание не може да стартира поради нова порция нападки и обвинявания сред общинските съветници, още по време на разискванията по дневния ред, написа БГНЕС.

Минути след 11 часа предложение от съветникът Симеон Ставрев докара до преустановяване на разискванията и дневният ред бе гласуван, както бе заложен – с една точка, а точно за лифтовете, водещи към Витоша.

Преди това обаче снощната конюнктура, частичните наводнения из София, породени от поройния дъжд и градушка станаха причина за обвинявания от страна на общински съветници.

Чуха се реплики, че „ София е под вода “. Борис Бонев от ПП-ДБ и „ Спаси София “ иронизира обстановката с репликата, че не му се е осъществила концепцията да пристигна на „ Московска “ с кану.

Единственият общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера опита да върне тематиката за лифтовете в планината.

На днешното съвещание бяха поканени някогашният кмет Йорданка Фандъкова, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Представител на естествен парк „ Витоша “ и на Министерство на околната среда и водите. Представител на притежателя „ Витоша ски “ не е поканен.

Общинският съвет би трябвало да обясни събитията в интервала 2007-2024 година, довели до непрекъснатото прекъсване на работата на всички въжени уреди, осигуряващи достъпа от София до Природен парк " Витоша ".

След това се чака и второ съвещание – също изключително. Темата му е: новата организация на придвижване при въвеждане на велосипедна инфраструктура, бус лента и метод на паркиране по бул. „ Патриарх Евтимий ”, бул. „ Витоша ” и бул. „ Фритьоф Нансен ” в гр. София.

В позиция цивилен и професионални организации, които ще участват на днешното съвещание, обявиха:

„ Велосипедната общественост е сплотена, загрижена и подготвена да се опълчи с дейни дейности на евентуална анулация на смяната на организация на придвижване и новите велоалеи в центъра на София.

Подкрепяме напъните на Столична община да показва решителност и увереност за осъществяване на стратегическите цели на общината за създаване на велосипедната ѝ мрежа. Нека стартираме да мислим за бъдещето, за общия интерес, преди да е станало прекомерно късно “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР