Пътната полиция е изпратила миналата година към Националната агенция по

...
Пътната полиция е изпратила миналата година към Националната агенция по
Коментари Харесай

КАТ е изпратил в приходната агенция данни за над 1 млн неплатени глоби

Пътната полиция е изпратила предходната година към Националната организация по приходите към 1 млн документа за неплатени санкции, сподели през днешния ден по " Нова телевизия " началникът на службата комисар Бойко Рановски. Той посочи, че откакто такива данни стигнат до Национална агенция за приходите, се пристъпва към формиране на изпълнително дело за наложително събиране.

Коментарът на комисар Рановски беше по мотиви информацията от тази седмица, че към този момент при прекъсване на кола за инспекция на пътя, невръчени фишове ще се дават и на пътуващите, а освен на водача. " Основният проблем с електронните фишове е връчването. От 350 000 издадени електорнни фиша, изпратени по пощата, половината се връщат, тъй като хората не са открити на адресите ", добави началникът на " Пътна полиция ".

Той посочи, че законът дава право на служителите на реда да връчват невръчени фишове, като в него не е записано дали това е в действие за водач или пасажер. Бойко Рановски уточни, че след връчването фишът той влиза в действие и провинилият се има 45 дни да заплати, като в случай че не направи това, данните са дължимите пари се изпращат на Национална агенция за приходите.

Началникът на пътната полиция сподели още, че в случай че на пътя бъде спрян лидер с неплатена, само че влезнала в действие санкция, пътните служители на реда имат право да му приберата книжката. В отговор на въпрос комисар Бойко Рановски сподели, че главната работа на пътната полиция не е да глобява, а да управлява.

" Ако всички съблюдаваха разпоредбите на придвижване, Пътна полиция щеше да е единствено надзорен орган, който единствено участва. Но имам доста неспазващи и са нужни наказания ", добави Рановски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР