Пътната агенция предлага в пиковите часове през лятото да бъдат

...
Пътната агенция предлага в пиковите часове през лятото да бъдат
Коментари Харесай

От лятото АПИ готви забрана за ТИР-овете по магистралите

Пътната организация предлага в пиковите часове през лятото да бъдат спирани камионите над 12 тона по най-натоварените сектори от автомагистралите, заяви БНР.

От 15 юни до 11 септември в пиковите дни и часове се предлага да се стопира придвижването на камионите над 12 т по най-натоварените сектори от автомагистралите " Тракия ", " Струма " и " Марица ". Целта е повишение сигурността на придвижване и пропускливостта в дните петък и неделя, когато доста хора потеглят на път. Това планува план на заповед за краткотрайна организация на придвижването на моторните транспортни средства над 12 тона по сектори от републиканската пътна мрежа.

Проектът е оповестен за публично разискване на интернет страницата на АПИ и е изпратена на всички браншови организации на превозвачите за мнения. Освен по автомагистралите, в същия летен интервал в петък от 16 ч. до 20 ч. и в неделя от 17 ч. до 21 ч. в двете направления ще се стопира придвижването на транспортни средства над 12 тона по следните три прави от републиканската пътна мрежа: в секторите след Благоевград до Кресна; от Русе до Бяла; и от Варна до Бургас. Ограничението не важи за камиони, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР