Преди двадесет години Бет Страуд беше освободена от любимата си

...
Преди двадесет години Бет Страуд беше освободена от любимата си
Коментари Харесай

Обединените методисти отменят своите анти-гей забрани. Жена, която им се противопостави, търси възстановяване като пастор

Преди двадесет години Бет Страуд беше освободена от обичаната си работа като единен методистки свещеник във Филаделфия. В църковен развой тя беше приета за отговорна в нарушение на „ християнското обучение “, тъй като беше признала, че живее в обвързана връзка с друга жена.

По-рано този месец делегати на конференция на Обединената методистка черква отхвърлиха UMC дългогодишни анти-ЛГБТК политики и сътвори път за прокудените поради тях духовници да търсят възобновяване.

Страуд – даже да си напомня по какъв начин отстраняването й от власт през 2004 година разстрои живота й – поема по този път, макар че някои други цели цели на Дисциплината на UMC избира друго. Страуд е оптимист, че Обединеното методистко духовенство от Ню Джърси и източна Пенсилвания ще възвърне нейните овчарски компетенции на среща идната седмица.

Преди църковната работа предходната неделя Страуд размишляваше какво би означавало възобновяване и проля сълза. „ Става въпрос за това какъв брой завладяващо е това оба...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР