Последните дни преминаха под знака на най-силните магнитни бури от

...
Последните дни преминаха под знака на най-силните магнитни бури от
Коментари Харесай

Как да намалим влиянието на магнитните бури - какво да правим и какво - не

Последните дни минаха под знака на най-силните магнитни стихии от повече от две десетилетия насам. Техният интензитет бе най-голям през уикенда, само че преди броени часове още веднъж е записана интензивност от най-висока степен. И в композиция с изменчивото време на открито, мнозина усещат негативите върху здравословното си положение.
 Магнитните стихии, слънчевите изригвания и за какво остават опасност за Земята
Магнитните стихии остават непредвидима опасност

Има ли от какво да се тормозим

Магнитните стихии се провокират от слънчеви изригвания, при които има изхвърляне на плаза електромагнитна радиация, която при постигане до нашата планета води до промени в геомагнитното поле. Или както от NASA просто ги разказват - " гърмеж на сила ".

Те най-често водят до сияния, които могат да се следят в разнообразни елементи на земното кълбо. Предизвикват и разстройства в разнообразни типове връзки и могат до доведат до проблеми с софтуерни устройства. Но това несъмнено се претърпява по-лесно, в сравнение с резултатът върху човешкия организъм.

При някои явлението може да не окаже никакво въздействие и да би трябвало да прочетат някъде, с цел да схванат за него, само че други го усещат мощно и може да промени всекидневието им напълно.
 Снимка 665079

Какво е влиянието им върху здравето

Най-уязвими сме, в случай че летим със аероплан по време на магнитни стихии, тъй като сме с километри по-близо до епицентъра. Това важи и за водачите и кабинния екипаж, които прекарват още повече часове във въздуха.

Докато някои научни проучвания отхвърлят резултата на слънчевите изригвания върху здравето, други потвърждават, че той съществува. Най-често се показва в промени в настроението, нараснала тревога, проблеми със съня и концентрацията, главоболие, прекомерно ниско или прекомерно високо кръвно налягане.

Нервната и сърдечно-съдовата система са най-силно наранени от влияните на миагнитните стихии, по тази причина в случай че имаме проблеми с тях, несъмнено ще усетим негативите в по-голяма степен. Понякога се генерират повече хормони на напрежението, което води до дисбаланс в организма и може да наруши производството на хормони на щастието или на съня. Ако сме диагностицирани с аритмия, епилепсия или сърдечно заболяване, точно в дните с висока геомагнитна интензивност е доста по-възможно да усетим деянията на тези болести, написа Times of India.
 Снимка 665088

Как да се предпазим

Първото и главно предписание е в дните с висока геомагнитна интензивност да прекарваме повече време на закрито. Така значително ще успеем да понижим отрицателния резултат от явлението. 

Ако усещаме, че не сме в въодушевление или първо сме тъжни, а по-късно тревожни и уплашени, добре е да отделим малко време в всекидневието за йога, медитация или дихателни извършения.

Ако не можем да отстраняваме причинителите на стрес изцяло, въпреки всичко може да се заредим с малко повече позитивизъм и успокоение и да го караме малко по-лежерно. А в случай че се усещаме изтощени и без никакви сили, по-добре да отложим тренировките и физическите действия за различен ден.

Тъй като магнитните бури повлияват и на циркадните ритми, в тези дни е в действителност значимо да си лягаме задоволително рано и да подготвим мозъка и тялото си за релаксираща отмора. А в случай че не успеем да се отпуснем и да заспим, разрешено е да прибегнем до хапчета за сън и утешение на билкова основа. И по-добре да станем, да почетем книга или да вършим друга активност, в сравнение с да се въртим няколко часа в леглото и единствено да гледаме какъв брой е часът.
 Снимка 665090

Освен това е значимо да се храним леко и здравословно, с цел да не затормозяваме в допълнение организма си. Задължително трябва да одобряваме и задоволително течности. Трябва да заобикаляме потреблението на алкохол. Кофеинът също не е добра концепция, тъй като може да докара до сърцетуптене и превъзбуда. Ако не можем без него, би трябвало да минем единствено със утринната чаша.
 Кофеин, пикатна храна, сън и 6 хранителни навика, които провокират бодърствуване
6 навика, които водят до бодърствуване

Какво да имаме в поради преди да си легнем

По опция, би трябвало да понижим оптимално времето, което прекарваме пред екрани в дните с магнитни стихии, тъй като те водят до в допълнение натоварване на нервната система и мозъка, а това може да докара до тревога и бодърствуване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР