Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от

...
Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от
Коментари Харесай

Двама българи са задържани за участие в телефонни измами в Гърция

Първоначално на територията на Великотърновска област, в рейс, пътуващ от София за Русе, е арестуван 35-годишният пощальон от русенското село Ново село, неведнъж престъпно проявен и осъждан. При извършените процесуални дейности в него са открити мобилни телефони, СИМ карти и към 9000 евро - инкриминирана сума от две телефонни измами в Солун, Гърция, осъществени на 21 и 23 май.

Установена е съпричастността на мъжа и към още две телефонни измами в България. Едната е осъществена на 19 април в Горна Оряховица, по отношение на която е арестуван към сегашния миг. Другата е от 2 май в Русе.

Успоредно с това дейности са извършени и на територията на Ветово, където е арестуван 28-годишен, с 2 криминалистически регистрации, за който има данни, че е фактическият причинител на измамите в Гърция. При претършуване на населявания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други движимости, съотносими към незаконната му активност.

Действията са осъществени през вчерашния ден от чиновници на Главна дирекция " Национална полиция ", на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе и Велико Търново и на Окръжния следствен отдел при Русенската окръжна прокуратура, под надзора на районните прокуратури в Русе и Горна Оряховица.

В рамките на 2 седмици това е втората огромна интервенция по линия на противодействието на този тип закононарушения. При аналогични дейности предходната седмица на територията на Чехия и България, както и на вход на границата ни с Гърция, бяха арестувани общо 7 мъже, съпричастни към телефонни измами, осъществени у нас и в прилежаща Гърция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР