Първо, необходима ви малка доза истина или реален факт около,

...
Първо, необходима ви малка доза истина или реален факт около,
Коментари Харесай

Как се създава качествена дезинформация?


Първо, нужна ви дребна доза истина или действителен факт към, който да изградите легендата за операцията. От тук нататък всичко, което ви би трябвало е богато въображение, цел и ясна цел какво желаете да извършите с индивида, който желаете да очерните.

КОНТЕКСТЪТ

Преди няколко дни беше оповестена информация, че по време на пандемията от COVID-19 страната купува портативни апарати за извънболнична помощ на стойност 10 млн. лева Т.нар. кугели не се употребяват от ДКЦ-та и на процедура стоят под найлони или събират прахуляк по хранилища и коридори.

Председателят на здравната комисия в 49-ия парламент и сегашен претендент за народен представител от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов беше посочен в публикацията като създател на концепцията за покупка на въпросните кугели и главен мотор на процедурата.

Ангелов реагира с изострен пост в обществените мрежи, отбелязвайки, че не той, а наследника му Стойчо Кацаров е движил цялата процедура за портативните апарати.
Политикът от ГЕРБ даже поддържа думите си с прессъобщение от Министерство на здравеопазването, публикувано след неговото овакантяване на ведомството ( ). 

МАНИПУЛАЦИЯТА

Наистина, в края на мандата на Ангелов е оповестена процедура BG16RFOP001-9.001 „ Мерки за справяне с пандемията “ по предпочитана ос 9 „ Подкрепа за здравната система за справяне с рецесии ” на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, по която Конкретен бенефициент е Министерство на здравеопазването, като плановете могат да бъдат изпълнявани и в партньорство сред Министерство на здравеопазването с общини и/или с общински лечебни заведения (за интервенции в общински лечебни заведения), с очакван бюджет в размер на 129 271 258,60 лева Никъде в този план не съществува думата кугел или портативен рентгенов уред. Ето я дребната доза истина към, която се построява подправената вест или дезинформацията.

Крайният период за подаване на оферти за въпросните 129 млн. лева обаче е юли 2021-ва година. Или два месеца, откакто Костадин Ангелов е станал от стола на здравния министър. Проектът е движен от Стойчо Кацаров и министрите след него.

Целият развой по правене на плановото предложение, което да бъде подадено, е сбъднат от екипа на Стойчо Кацаров, за което от време на време е оповестена обществено информация на уеб страницата на Министерство на здравеопазването:
– от 31.05.2021г. – от 05.06.2021г. – от 10.06.2021г. – от 11.06.2021г. (тук, с изключение на имената на лечебните заведения за болнична помощ, може да откриете и лист с типовете здравна инсталация и оборудване) – от 29.08.2021г. – от 29.08.2021г. – от 09.09.2021г. – от 29.09.2021г. – от 26.10.2021г. – от 29.10.2021г.
Потърсен за коментар от, Костадин Ангелов напомня, че финансовите средства по оперативната стратегия се дават на Министерство на здравеопазването едвам, когато плановите оферти се одобрят, а не когато се разгласи процедурата за кандидатстване.

“Плащанията за кугелите се направиха по времето на Христо Хинков и аз нямам нищо общо с тази процедура и за това има доста ясни и безапелационни доказателства ”, приключва Ангелов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР