С празнично шествие на образователни и културни институции в Търговище

...
С празнично шествие на образователни и културни институции в Търговище
Коментари Харесай

Близо 4000 участници се включиха в празненствата за 24 май в Търговище

С празнично шествие на просветителни и културни институции в Търговище започнаха деянията, отдадени на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Близо 4000 участници се включиха в шествието, което мина от I ОУ „ Христо Ботев “ до площад „ Независимост “ . То бе предвождано от Духовия оркестър „ Васил Абрашев “ към Община Търговище. В него се включиха и к метът доктор Дарин Димитров , регионалният шеф Гергана Цонева, ръководителят на Общинския съвет Тахир Тахиров, управителният екип на Общината, общински съветници, почетни жители на Търговище .

 Празнично шествие
Празнично шествие. Снимка: Община Търговище

По централния площад „ Свобода “ минаха представители на детските градини в Търговище. 12 общински детски градини и една частна действат в града ни. В тях се образоват и възпитават над 1700 деца , на възраст от 2 до 7 години. С тях работят 160 учители и педагогичен експерти. След тях минаха представители на културните институти и сдружения .

И през тази година в шествието се включиха учители от общинските учебни заведения в селата . Това са представители на учебните заведения във Вардун, Голямо Ново, Драгановец, Дралфа, Лиляк, Макариополско, Надарево, Подгорица.

Фанфарният оркестър към I ОУ „ Христо Ботев “ предвождаше блока на учители и възпитаници от 13 просветителни институции от града ни. След тях минаха и представители на музикални школи, танцови сформира и самодейци от читалищата в общината.

По традиция, в края на шествието, на площад „ Свобода “ се изви и огромно празнично хоро , в което се включиха стотици жители.

Празничната стратегия продължава в 18:30 часа , на площад „ Свобода “, с дефилето на зрелостниците от випуск 2024 година По алената пътека на централния площад ще преминат 379 зрелостници от 9 учебни заведения в Търговище.

Румен Радев: Достойнството на едно общество е в директна връзка с отношението ни към знанието

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР