22-годишният краен защитник Андрей Йорданов подписа с Ботев (Пловдив), обявиха

...
22-годишният краен защитник Андрей Йорданов подписа с Ботев (Пловдив), обявиха
Коментари Харесай

Пети нов в Ботев

22-годишният краен бранител Андрей Йорданов подписа с Ботев (Пловдив), оповестиха от клуба. За последно той игра за Пирин (Благоевград), а в кариерата си е бил част от Крумовград, ЦСКА 1948, Царско село, Литекс и ЦСКА. През март Йорданов получи и дебютната си повиквателна за националния тим на България.

" Днес с горделивост приветстваме Андрей Йорданов в Ботев Пловдив. През първата част на сезон 2023/24 гледахме Андрей онлайн в огромен брой мачове и бяхме впечатлени от неговото показване. Той има доста забавен профил на ляв краен бранител, а скорошната му повиквателна за националния тим на България удостоверява качествата, които ние наблюдавахме през есента ", съобщи спортният шеф на Ботев (Пловдив) Артур Платек.

" Виждаме страхотни качества и капацитет в Андрей. Неговият трансфер ще добави нова сила в нашия състав. Вярваме, че той ще продължи да се развива и ще има огромни триумфи с нас ".

Андрей Йорданов е петият футболист включил се към " канарчетата “ през летния трансферен прозорец след Алекса Мараш, Ален Корошец, Ханс Кристиан Бернат и Антъни Уджа. Той има своето футболно ДНК, защото е племенник на някогашния централен нападател на Велбъжд (Кюстендил), Марек и ЦСКА Евгени Йорданов. За него имаше интерес и оферти и от други тимове в страната, само че в последна сметка младият гений е избрал да продължи кариерата си на стадион " Христо Ботев " в Града под тепетата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР