Партийни войни с еврото нанесоха опасен удар по БНБ. Работни

...
Партийни войни с еврото нанесоха опасен удар по БНБ. Работни
Коментари Харесай

Партийни войни с еврото. Опасен удар по БНБ

Партийни войни с еврото нанесоха рисков удар по Българска народна банка. Работни текстове от плана на разбор за резултатите от влизането на страната ни в еврозоната стана причина част от партиите да натрупат рейтинг на гърба на централната банка.

Българска социалистическа партия и " Възраждане " оповестиха, че разполагат с отчет на Българската национална банка, съгласно който България не е подготвена за влизане в еврозоната. Новината гръмко популяризира Румен Гечев.
-->
Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов също разгласи, че партията му разполага с документ от 136 страници, който потвърждавал тезата на партията му, че страната ни не би трябвало да влиза в еврозоната.

Партийната агитация стремително завъртя медийни заглавия от рода на " конфиденциален отчет на Българска народна банка ".

Истината се оказа напълно друга. Става въпрос за остарели работни текстове, писани преди 25 октомври, който не са били внасяни в работната група по макроикономически разбори и обществени финанси към координационния съвет за въвеждане на еврото. Съответно - те не са били нито обсъждани, нито одобрявани. Текстовете не са гледани и в Управителния съвет на Българска народна банка. Проектът отразява персонални отзиви на членове на групата, научи " Стандарт ".

Спекулациите с тях обслужват единствено и само теснопартийни ползи, целящи да уронят престижа на Българска народна банка в интервал на икономическа рецесия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР