Партия Възраждане внесе в Народното събрание Законопроект за регистрация чуждестранните

...
Партия Възраждане внесе в Народното събрание Законопроект за регистрация чуждестранните
Коментари Харесай

„Възраждане“ внесе мракобесен проектозакон в парламента

Партия " Възраждане " внесе в Народното събрание " Законопроект за регистрация задграничните сътрудници " (link is external), посредством който има намерение да ограничи правата на избрани категории жители да упражняват някои специалности, както и да ги подложи на дискриминация посредством обществено оскверняване. Законопроектът се базира на Конституцията на България, само че в реалност жестоко потъпква обезпечената от главния закон равнопоставеност на жителите. Той опонира и на Европейската спогодба за правата на индивида, която не позволява въвеждане на ограничавания на съществени човешки права.

Инициативата е ориентирана основно против медии и просветителни институции. На оповестените за " задгранични сътрудници " " се не разрешава да правят активност в държавни и частни детски градини, учебни заведения и центрове за личностно развиване, в обществени домове, в обекти на Министерство на вътрешните работи и на министерство на правораздаването, както и в Българската академия на науките (БАН) ", написа в проектозакона. Както задграничните сътрудници по този начин и обвързваните с тях физически лица получават възбрана " да правят креативна активност за сметка на държавния или локалния бюджет, да вземат участие в публични поръчки, да вземат участие в планове на държавната и локалната власт и да правят оценки върху околната среда. Забранява им се да вземат участие в политически действия, лобиране или предизборна пропаганда под каквато и да е форма, както и действия по оказване на въздействие върху всяка част от обществеността на България. "

Те са длъжни сами да се записват като задгранични сътрудници, в случай че през изтеклата година са получили повече от 1000 лв. от чужбина, без да се броят средствата по линия на Европейски Съюз. За да се отърват от етикета " задграничен сътрудник ", ще би трябвало през идващите 5 години да нямат никакви приходи от чужбина.

Ако законът се одобри, той ще се ползва при " обществено разпространение на информация посредством средствата за всеобщо осведомление (медиите); осъществяване на разяснителни, обучителни, осведомителни, пропагандни и други кампании; даване на обществени, потребителски или други услуги свободно или по силата на закон, както и при всяка активност с нестопанска цел в частна или социална полза; реализация на планове, ориентирани към или засягащи обособени обществени групи от обществото и финансирани от външни източници. "

В случай че обещано лице не се заявява като " задграничен сътрудник " в 15-дневен период, ще се санкционира с санкция от 1000 до 5000 лева за физически лица и от 5000 до 10 000 лева за всички други субекти. При наново нарушаване санкцията е от 5000 до 10 000 лева за физически лица и от 15 000 до 20 000 лева за всички останали, желае " Възраждане ". Партията на Костадин Костадинов, която не крие антиевропейските си настройки и проруските си благосклонности, повтаря замисъла, който режимът на Владимир Путин вложи в сходен закон, преди да предприеме експанзията в Украйна. Въз основа на него бяха премахнати медиите в Русия, позволяващи си да подлагат на критика Кремъл.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР