Руският президент Владимир Путин заяви, че легитимността на украинския президент

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че легитимността на украинския президент
Коментари Харесай

Путин нямал всъщност с кого да преговаря за мир в Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи, че легитимността на украинския президент Володимир Зеленски е завършила.

Руският водач употребява брифинга след срещата си с Александър Лукашенко в Минск , с цел да отговори на въпроси и да разяснява тематиката на деня през днешния ден - изявленията за готовността си да замрази военния спор, само че към актуалните граници , т.е. окупираните. Тезата за реалиите, които би трябвало да се регистрират, не за първи път се прокарва от Кремъл, който към този момент анексира посредством следени референдуми четири области на Украйна - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. 

Въпросът с кого да се договаря за Украйна не е лишен от смисъл, отбелязва Владимир Путин. " С кого да преговаряме? Това не е празен въпрос , ние знаем, че легитимността на настоящия държавен глава на Украйна завърши ", споделя Путин.
 Ройтерс: Путин е подготвен да замрази войната в Украйна
Ройтерс: Путин е подготвен да замрази войната в Украйна

Но в случай че се признаят досегашните победи

За отбелязване е до каква степен въобще съветската политическа линия по отношение на Украйна регистрира легитимността на властта в Киев , защото застъпва тезата за осъществен държавен прелом през 2014 година Въпреки това в последното десетилетие нееднократно Владимир Путин се е срещал и с Петро Порошенко, и с Володимир Зеленски , само че най-вече в ролята си на медиатор по. Емблематично е, че при актуалното си изявление Путин още веднъж е в Минск, в зала, от която е давал брифинги тъкмо за Минските съглашения от името на сепаратистите в Донбас.  Само преди няколко месеца със усилване Кремъл стартира следващата си хибридна осведомителна интервенция във връзка с лигитимността на Зеленски при приключването на мандата му предишния месец, макар че конституцията на Украйна ясно показва, че във военновременно състояние избори не се организират.

Ако Русия подпише мирни документи за Украйна , тя би трябвало да се увери, че си има работа със законните украински управляващи , уточни Путин.

" Ние, несъмнено, би трябвало да разберем с кого си имаме работа, с цел да отидем на равнище сключване на правно обвързващи документи. И би трябвало да сме изцяло уверени в това, че си имаме работа с законни управляващи ", означи Владимир Путин.
 Кулеба: Путин се пробва да провали срещата за мир в Швейцария
Кулеба: Путин се пробва да провали срещата за мир в Швейцария

Според него Путин няма предпочитание да спре експанзията против Украйна

Иначе Владимир Путин показва, че Русия на никой не е забранявала да води договаряния за Украйна , за разлика от Запада, който си е сложил като цел успеха над Руската федерация. Напротив, съгласно думите на Путин, което той още веднъж показва - Русия в никакъв случай не се била отказвала от такива договаряния. Позовава се и на договарянията в Турция и , което, отново по думите на Владимир Путин, е устройвало и съветската, и украинската страна . Този път обаче съветският президент твърди и за автограф от украинската страна.

" Имаше точки, които трябваше да бъдат усъвършенствани, само че като цяло, дублирам, в случай че този документ е подписан от украинската страна , значи украинската страна е удовлетворена от него ", изяснява Путин, въпреки и без да твърди, че действително автограф има.

Тезата на Москва е че договарянията в Истанбул са били прекратени от Украйна под давлението на някогашния английски министър председател Борис Джонсън , който е забранил на Киев да продължи диалозите и да извършва договарянията. Твърдението на съветската дипломация постоянно е било. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР