Парламентарната група на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа

...
Парламентарната група на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа
Коментари Харесай

Жаблянов: За какво да подам оставка?

Парламентарната група на ГЕРБ приканва Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност за скандалната фраза, поместена в публична позиция на социалистическата партия, съгласно която така наречен Народен съд е належащо и неизбежно правораздаване.

„ Смятам, че изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия има публична позиция. Аз имам мое персонално мнение, тъй че не виждам нищо неправилно. Няма причина за оставката ми.
За какво да подам оставка? Личното ми мнение съм го споделял неведнъж на партийни конгреси. Има най-различни отзиви по тези въпроси в България. Много ви апелирам да си прочета вестника “, обърна се той към медиите. По думите му най-вероятно обръщението е изпратено от пресцентъра на партията.

„ Не мога да разясня процеса по разработка на документите на нашата партия. Народният съд е исторически факт. Прочетете, вижте “, добави той.

Попитан дали, в случай че сътрудниците му от Българска социалистическа партия изискат Жаблянов да се отдръпна или извини, той ще го направи, Жаблянов отговори, че това би било огромна изненада за него.
„ Не виждам причина. За какво? Наистина се интересувам с какви претекстове. Най-вероятно има доста жертви на комунизма “, сподели още Валери Жаблянов.

Ситуацията е неприятна за нас, ще помислим дали да има наказания за господин Жаблянов, съобщи ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев.
„ Трябва да стане ясно незабавно, че написаното от Жаблянов не може да се смята за публична позиция на Българска социалистическа партия и не ангажира партията”, настоя Бойчев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР