Като част от голямата актуализация на Windows 11 24H2, която

...
Като част от голямата актуализация на Windows 11 24H2, която
Коментари Харесай

Microsoft пуска Prism – емулатор за бързо стартиране на x86 приложения на нови компютри с Arm процесори

Като част от огромната актуализация на Windows 11 24H2, която би трябвало доста да усъвършенства продуктивността и съвместимостта на приложенията с архитектурите x86 и Arm, Microsoft показа технологията Prism – мощен емулатор на x86-съвместими приложения, който разрешава на обичайните Windows стратегии да работят на Arm чипове с 10-20% по-добра продуктивност от настоящия емулатор.

Това не е първият опит на Microsoft да приспособява Windows към Arm, само че този път компанията твърди, че има обилни усъвършенствания. Prism не е просто ребрандиране на остарял емулатор, а изцяло ново решение, което може доста да усъвършенства съвместимостта на x86 приложения с Arm системи.

По отношение на успеваемостта Prism е съпоставим с Rosetta 2 на Apple, като оказва помощ за плавния преход от Intel към личните Arm чипове. Актуализацията на Windows 11 24H2 ще бъде усъвършенствана за новите Arm компютри, основани на процесори на Qualcomm, по-специално за модела Snapdragon X Elite. Новият емулатор е предопределен за оптимално потребление на капацитета на невронните процесори (NPU) на тези чипове за задания с изкуствен интелект.

Microsoft отбелязва, че по-голямата част от известните потребителски приложения към този момент са „ преведени “ за Arm64 или имат междуплатформени версии. Сред последните актуализации е цялостната поддръжка на Arm в известни софтуерни артикули като Adobe Photoshop, DaVinci Resolve, Blender и доста други. Освен това всички съществени браузъри към този момент са налични и за Arm, тъй че вероятностите за Windows на архитектурата Arm наподобяват доста обещаващи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР