Дъщерята на една от най-влиятелните фигури в американските финанси е

...
Дъщерята на една от най-влиятелните фигури в американските финанси е
Коментари Харесай

Дъщерята на Дейвид Рубенщайн в центъра на сблъсъка на петролния фонд на Аляска за 80 милиарда долара

Дъщерята на една от най-влиятелните фигури в американските финанси е в центъра на спор за ръководство на държавния фонд на Аляска за 80 милиарда $, предизвиквайки протест на личния състав, политическа реакция и обвинявания в непозволено въздействие.

Габриел Рубенщайн, чийто татко милиардер Дейвид Рубенщайн е съосновател на групата за частни финансови вложения Carlyle, беше назначена в борда на попечителите на Alaska Permanent Fund Corporation преди две години с цел да помогне за модернизирането на капиталовия си метод. 

Мениджърите във фонда подозират, че тя се е пробвала да насочи държавните активи към другари и членове на фамилията, до момента в който е желала уволнението на младши чиновник, който е оставил татко й „ невпечатлен “, съгласно изтекли вътрешни имейли, забелязани от Financial Times и изявленията с хора, които са директно осведомени с интервенциите на фонда.

Крис Улман, представител на Rubenstein, призна, че е направила към 20 рекомендации на външни мениджъри на активи към личния състав на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР