Пържените картофи за бързо хранене и лучените кръгчета стават високотехнологични

...
Пържените картофи за бързо хранене и лучените кръгчета стават високотехнологични
Коментари Харесай

Вярно ли? Картофите, пържени от роботи, били по-вкусни

Пържените картофи за бързо хранене и лучените кръгчета стават високотехнологични с помощта на компания в Южна Калифорния. Miso Robotics Inc в Пасадена стартира да продава своя робот Flippy 2, който автоматизира процеса на надълбоко пържене на картофи, лук и други храни.

Голяма роботизирана ръка като тази в автомобилните фабрики, ръководена от камери и изкуствен интелект, вади замразени пържени картофи и други храни от фризера, потапя ги в горещо олио, след което слага готовия за сервиране артикул в тава.
-->
Flippy 2 може да готви няколко ястия с разнообразни предписания по едно и също време, намалявайки потребността от кетъринг личен състав и, споделя Miso, форсира доставката на поръчките за клиентите.

„ Когато поръчка влезе през системата на ресторанта, тя автоматизирано изпраща инструкциите към Flippy “, описа основният изпълнителен шеф на Miso Майк Бел в изявление за Reuters.

... Прави го по-бързо или по-точно – по-надеждно и по-щастливо, в сравнение с го вършат множеството хора “, прибавя Бел.

Miso сподели, че създаването на Flippy е лишило пет години и неотдавна го пусна в комерсиалната мрежа.

Името на робота идва от Flippy, по-ранен робот, предопределен да обръща бургери. Но откакто екипът на Miso е приключил тази машина, те са осъзнали, че има доста по-натоварено място на станцията за пържене, изключително късно през нощта.

Когато поставихме робота на мястото му за работа, клиентите, които идват и поръчват, всички вършат фотоси, вършат видеоклипове, задават куп въпроси. И когато влязат повторно, наподобява, че даже не го виждат, просто го одобряват за даденост “, сподели Майк Бел.

Инженерите на Miso могат да наблюдават роботите Flippy 2, работещи в действително време на огромен екран, което им разрешава да оказват помощ при отстраняването на всички зародили проблеми. Редица вериги заведения за хранене са приели роботизирания готвач на пържени картофи, в това число Jack in the Box в Сан Диего, White Castle в Средния запад и CaliBurger на Западния бряг, сподели Бел.

Три други огромни вериги за бързо хранене в Съединени американски щати са пуснали Flippy 2 в деяние, само че се двоумят да го популяризират заради сензитивност по отношение на усещанията, че роботите лишават работни места от хората.

Задачата, която хората с най-голямо наслаждение биха отдали, са задания като станцията за пържене.... Радват се, че получават помощ, с цел да могат да вършат други неща “, сподели Бел.

Miso Robotics има към 90 инженери, които се занимават с прототипи или работят върху компютърен код. Един от идващите планове на компанията е Sippy, робот за подготвяне на питиета, който приема поръчка от клиент, налива питиета, слага капаци върху тях, слага сламка и ги групира дружно.

Бел сподели, че някой ден хората ще влязат в ресторант и ще погледнат робот и ще кажат: „ Хей, помниш ли старите времена, когато хората правеха такива неща? “

И тези дни... идват... Въпрос е единствено... какъв брой бързо.

 Обичате пържени картофи? Роботите към този момент ги вършат по-добре
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР