Папа Франциск може скоро да се присъедини към десетките световни

...
Папа Франциск може скоро да се присъедини към десетките световни
Коментари Харесай

Папа Франциск отива в Украйна през август?

Папа Франциск може скоро да се причисли към десетките международни водачи, пътували до Киев. Това съобщи нощес пред италианския тв канал Раи1 външният министър на Ватикана архиепископ Пол Галахър, съобщи ДПА.

По думите на секретаря за връзките с страните Галахър 85-годишният папа ще разиска със своя екип възможното посещаване в украинската столица, откакто се завърне от Канада в края на юли. На въпрос дали визитата ще се състои през август архиепископът дава отговор: " Възможно е, не бих изключил това ".

Галахър обаче акцентира, че всички зависи от здравословното положение на Светия отец. Той има проблеми с коляното и през последните седмици постоянно е виждан да се придвижва с инвалидна количка. Затова Франциск отсрочи пътуването си до Африка при започване на този месец, само че към момента се надява, че плануваното му посещаване в Канада ще се реализира.

Пред Раи 1 Галахър споделя още, че папата е уверен, че в случай че дойде в Киев, това ще има позитивен резултат и напомня, че Францик желае да посети и Москва.

Главата на Римокатолическата черква, който от месеци приканва за мир в Украйна, е получил предложения от украинския президент Володимир Зеленски и киевския кмет Виталий Кличко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР