Пандемията предизвиква чувствително намаляване на икономическата активност в страната и

...
Пандемията предизвиква чувствително намаляване на икономическата активност в страната и
Коментари Харесай

По-ниски приходи и печалба за Трейс груп за полугодието

Пандемията провокира сензитивно понижаване на икономическата интензивност в страната и забележителна неопределеност за бъдещите процеси в макроикономиката през 2020 година и по-късно. Анализирайки възможните опасности и отрицателните последствия от пандемията, мениджърите на инженеринговата компания "Трейс груп холд " АД също са подхванали редица ограничения като реакция на протичащото се. Преструктурирана и усъвършенствана е активността на дъщерните сдружения, като са употребявани всички законови благоприятни условия - отдалечен режим на работа, понижено работно време, преустановяване активността на обособени звена.

В тази връзка от компанията оповестяват, че е допустимо наложените ограничавания да доведат до удължение на периоди за осъществяване или да бъдат дейно прекратени строителни действия, свързани с подизпълнители на сдружението заради подхванатите от страната ограничения за ограничение предвижването на хора и артикули в страната и чужбина.

Вследствие на въведените противоепидемични ограничения и ограничавания при пандемията, която провокира сензитивно понижаване на икономическата интензивност и поражда забележителна неопределеност за бъдещите бизнес процеси, съществува действителен риск от спад на продажбите на сдружението, означават в доклада си за полугодието мениджърите на "Трейс груп холд ".

Печалбата на пътностроителната компания се свива над два пъти, което се случва на фона на понижението на приходите (без финансовите) от активността. В края на юни те са в размер на 46.72 млн. лв.. Паричните приходи по строителни контракти на компанията образуват 94.27% от общите доходи на компанията. В края на март тази година този дял бе 93.77 %. Но тези пари са намалели с 12.28 млн. лв. по отношение на полугодието година по-рано.

Разпределени по сегменти, общо 43.49% от всички доходи са от активността на компанията в страната, а останалите идват от клоновете й в чужбина. За съпоставяне, в края на първото тримесечие на 2020-а общо 57.74% от паричните приходи бяха обезпечени от активността в България.

Намалената строителна активност естествено е свила и разноските на "Трейс груп холд " към края на юни с над една четвърт. По-малки са били харчовете за първични материали и материали и за за външни услуги. Нараснали са обаче разноските за заплати и осигуровки.

Разгледани по географски симптом 57.46% от разноските по стопански детайли са осъществени в страната ни, а останалите - 42.54, в клоновете на сдружението. Фирмата работи на строителни обекти и у нас и в прилежаща Сърбия.

Прогнозата на мениджърите на "Трейс груп холд " за доходи по контракти с клиенти за деветмесечието е за растеж от 7.16% на годишна база до 96.11 млн. лв..
При паричните приходи по строителни контракти упованията са също за покачване (с 4.31%). Нарастване ще има и при другите доходи на компанията.

Николай Михайлов, който е ръководител на надзорния съвет управлява 66.97% от капитала. Фирмата "Галини – Н " ЕООД има дял от 9%, благосъстоятелност на други вложители са 24.01% от книжата с право на глас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР