Значителна ще се задържи облачността над Източна България. Ще духа

...
Значителна ще се задържи облачността над Източна България. Ще духа
Коментари Харесай

Какво време ни очаква днес?

Значителна ще се задържи облачността над Източна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. През деня ще доминира слънчево време, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

След обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В обособени региони в Югозападна България явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб.

Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София - към 22°.

В планините ще доминира слънчево време. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 8°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че денем от юг ще се раздира и ще понижава. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 20° и 22°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР