Пакистанският министър-председател Имран Хан порица днес суровите мерки на Индия

...
Пакистанският министър-председател Имран Хан порица днес суровите мерки на Индия
Коментари Харесай

Пакистанският премиер: Има опасност от кървава баня в Кашмир

Пакистанският министър-председател Имран Хан порица през днешния ден суровите ограничения на Индия в Кашмир и предизвести за заплаха от "кървава баня " в противоречивия регион, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Хан съобщи на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, че при съществуването на 900 000 индийски бойци, щом бъде анулиран комендантският час, кашмирците "ще излязат по улиците. А какво ще създадат бойците? Ще стрелят по тях ", сподели той. Хан предизвести, че е допустима война поради дейностите на Индия в Кашмир.

В речта си пред Общото заседание по-рано през днешния ден индийският министър председател Нарендра Моди осъди тероризма, само че не загатна нищо за Кашмир. Разполагащите с нуклеарни оръжия Индия и Пакистан, които са водили две от трите войни между тях поради противоречивия регион, са във все по-сериозна борба от 5 август, когато държавното управление на Моди лиши лимитираната автономност на намиращата се под индийско ръководство част на Кашмир. Индийското държавно управление наложи комендантски час и прекъсна всички връзки на жителите на популации най-вече с мюсюлмани регион.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР