Вероятността някой да поиска да отнеме живота на руския президент

...
Вероятността някой да поиска да отнеме живота на руския президент
Коментари Харесай

Бункерите на Путин! Сравниха го с Дракула

Вероятността някой да изиска да отнеме живота на съветския президент не е по никакъв начин дребна. Затова няма нищо ненадейно във обстоятелството, че Владимир Путин се старае оптимално да се изолира от света и да се отбрани, написа немското издание „ Меркур “, представено от Deutsche Welle.

Този факт се видя отчетливо и по време на пандемията от COVID-19, когато Путин разговаряше с публични пратеници на други страни на отдалеченост от по 6 метра. Смята се също така, че Путин употребява двойници и че разполага с голям брой секрети убежища. „ Меркур “ напомня, че преди година бе разкрито укритие на Путин наоколо до Сочи. Но в това време се знае и за други сходни убежища и бункери, както декларират от украинските секрети служби.

" Бункерният Путин "

В друга своя информация немският " Меркур " оповестява, че две от скривалищата на Путин се намират в Москва – там Путин разполага освен със служебно жилище, само че и с апартамент чартърен. За съвсем изключено се счита президентът да обитава във вилата си в Сочи. Други резиденции на президента се намират в Калининград, Карелия (в непосредственост от финландската граница), в планината Алтай и в курорта Ялта на полуостров Крим. Освен това Путин разполага с правото да употребява всички резиденции на армията и на президентската администрация.

„ Информациите за бункерите на Путин са известни и непрекъснато се актуализират. Едно от прозвищата на съветския деспот е „ Бункерният Путин “, споделя Андрий Юзов, представител на украинските секрети служби. Той добавя, че на Путин му харесва да се крие в тези „ тъмници “ сходно на граф Дракула. Юзов обаче не оповестява с каква тъкмо информация и защо количество бункери са се сдобили украинските секрети служби, отбелязва „ Меркур “.

Патологична параноя

Изданието акцентира, че медиите от години се вълнуват от параноята на Путин, обвързвана с неговата лична сигурност.

Смята се, че с цел да отбрани живота си, съветският президент е обмислил вероятните рискове и съответните разновидности за излаз. Проучване на уеб страницата „ Собеседник “ разкри още през 2022 година, че Путин е почнал да гради мрежа от бункери още преди началото на войната в Украйна. Такива укрития имало в съвсем всяка част на Русия, освен това – шефът на Кремъл имал две бункерни системи: една публична и една секретна, написа „ Меркур “, базирайки се на основния редактор на „ Собеседник “ Олег Ролдугин.

Андерс Аслунд, който е бил консултант на някогашния съветски президент Борис Елцин, споделя от своя страна пред „ Ди Велт “: „ Мащабите на параноята на Путин наподобяват съвсем патологични “. Според него Путин е изпълнен със боязън и съвсем не се взема решение да се среща с хора на обществени места. Същевременно се изолира от ден на ден от външния свят. „ Путин има бункери наоколо до трите си съществени жилища. Той пътува из страната с брониран трен, а на всяка от своите три резиденции е построил специфични гари, които са персонално за него “, споделя Аслунд.

Бункерите са надълбоко подземен

Официалната бункерна система се ръководи от Главната дирекция за специфични стратегии на съветския президент – работа, която е на директно послушание на Владимир Путин. Но към тях се прибавят още доста бункери, за които в формалните документи не се загатва нищо. Предполага се, че те са даже доста повече от формалните. Предположенията, публикувани от „ Собеседник “, се базират на данни от документи за строителството им.

„ Украинская истина “ от своя страна оповестява, че някои от бункерите, които могат да се употребяват от Путин, били на 200 метра подземен. През пролетта на 2023 година „ Business Insider “ написа за съществуването на строителни проекти, свидетелстващи за тайните убежища на Путин. Тогава ставаше дума за неговия замък на Черно море, прецизира „ Меркур “. Под двореца имало обширна и първокласна бункерна система, способна да удовлетвори и най-високите условия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР