Падащите цени на медта предполагат, че инвеститорите са негативно настроени

...
Падащите цени на медта предполагат, че инвеститорите са негативно настроени
Коментари Харесай

Падащите цени на медта - сигнал за негативни нагласи спрямо икономиката

Падащите цени на медта допускат, че вложителите са отрицателно настроени във връзка с икономическите вероятности, съобщи анализатор от ANZ в областта на суровините.

Медта е считана за водещ знак за икономическото здраве поради необятната приложимост на метала в голям брой браншове.

В момента цените се намаляват, макар че има малко индикации за внезапно намаляване на търсенето или за нарастване на предлагането, съобщи пред CNBC Даниел Хайнс от ANZ.

“Всъщност, се случва тъкмо противоположното — очевидци сме на признаци в Китай, че търсенето се усъвършенства,” споделя той.

Инвеститорите обаче възприеха настройката, че стягането на паричната политика ще докара до по-слаб стопански напредък и това се отразява в цените на медта, добавя Хайнс.

“Това ми споделя, че вложителите на процедура са отрицателно настроени във връзка с икономическите вероятности,” споделя той.

През второто тримесечие цената на аления метал регистрира най-големия си тримесечен спад от 2011 година, съгласно Ройтерс.

Тримесечните медни фючърси се търгуваха на цена от 7 341 $ за звук на борсата в Лондон, като поевтиняват внезапно от средата на юни.

Медта, в действителност, наподобява “относително обещаващо,” споделя Хайнс.

Той признава, че представянето на пазара на медта зависи от това по какъв начин ще се трансформират световните настройки с нарастването на лихвите от страна на Федералния запас, само че споделя, че проблемите с предлагането евентуално ще запазят актуалното положение, а ограниченията за фискални тласъци в Китай в идващите 12 месеца ще покачат търсенето.

Джеймс Кан от UBS обаче счита, че рестриктивните мерки поради COVID-19 в Азия може да намалят търсенето на индустриални първични материали, макар проектите на Пекин да подтиква стопанската система посредством инфраструктура.

Дори и в случай че търсенето на базови метали скочи в Китай, стоковите ресурси ще могат да поемат този растеж. Междувременно, останалата част от международната стопанска система евентуално ще се забави, което ще държи търсенето по надзор.

“Смятам, че цялостният баланс сред търсене и предложение няма да е удобен за положително възобновяване на цените,” споделя Кан.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР