През това лято в европейския футбол се очертава нещо доста

...
През това лято в европейския футбол се очертава нещо доста
Коментари Харесай

Тотална промяна! Голяма част от футболните грандове сменят треньорите си това лято

През това лято в европейския футбол се обрисува нещо много забавно, а точно множеството от грандовете ще сменят своя ментор. Реално от всичките 14 отбора, които са измежду най-постоянните в последните години в международния футбол единствено четири сигурно ще стартират сезон 2024-2025 със остарелия си ментор, а един от под въпрос.
Прочетете още
Някои от промените бяха много изненадващи като най-много тази на Маурисио Почетино в Челси и на Шави в Барселона.

Естествено най-шокиращо беше напускането на Юрген Клоп на Ливърпул след съвсем 10 години отпред на отбора, немецът който изведе англичаните до по този начин бленувания трофей от Висшата лига след съвсем 30 години през 2020-та година, реши да напусне клуба след края на сезона.

Ето и по какъв начин се развиват нещата клуб по клуб:

Манчестър Сити - треньорът остава

Едвали ще е изненада в случай че кажем, че тука даже нямаше подмятания за промяна на треньора. Пеп Гуардиола завоюва най-сетне през предишния сезон Шампионска лига, само че през този Реал се оказа неизпълним за англичаните. Въпреки това Гуардиола за 4-ти следващ път направи Сити първенци и сигурно ще остане отпред на клуба и през новия сезон.

Манчестър Юнайтед - съвсем несъмнено нов треньор

Ерик Тен Хааг е безусловно на изхода на “Олд Трафорд ” и единственият му избавителен пояс е да завоюва ФА Къп, където обаче на финала го чака Манчестър Сити. Дори и да завоюва трофея оставането му не наподобява несъмнено. Юнайтед се провали тотално през този сезон и освен, че няма да играе в Шампионска лига, само че може да остане и без никакво присъединяване в евротурнирите в случай че не вземе ФА Къп.



Челси - нов треньор

Тази седмица много изненадващо освен за почитателите на Челси, само че и за целия международен футбол, Маурицио Почетино беше уволнен отпред на Челси. Да, той не съумя да върне тима в Шампионска лига, само че имайки поради трагичния старт на сезона Челси приключи отлично акцията и това даде очаквания на почитателите за доста по-добро показване през новия сезон и преследване на завръщане в Шампионската лига. Челси си обезпечи евроучастие и чака само финала за ФА Къп, с цел да разбере дали ще играе в Лига Европа или Лигата на конференциите. Изгонването на Почетино най-вероятно няма да се отрази добра на тима, който таман стартира да се стикова и да демонстрира положителни игри. Спряганите имена са много, само че от Челси няма да разчитат на потвърдено име, а по-скоро на треньор направил един мощен сезон.

Арсенал - треньорът остава

Микел Артета направи страховит сезон отпред на Арсенал и накара почитателите на отбора да мечтаят за първа купа от 20 години насам. Арсенал не съумя да стане първенец, само че беше до последния кръг в борбата за трофея против Манчестър Сити. Работата на Артета е превъзходна и най-вероятно напълно скоро той ще има и много предложения от други тимове, само че за момента наподобява, че испанецът ще остане и през новия сезон в Арсенал, който мощно желае да го задържи задълго.

Ливърпул - нов треньор

Една епоха завърши и Юрген Клоп напусна Ливърпул след близо 10 години. Така и не се разбра каква беше точната причина за неговото овакантяване, само че имаше информации, че той е имал съществени различия с шефовете на клуба. Въпреки това Клоп напусна тима по най-достойния метод и даже скандира името на новия ментор Арне Слот, тъй като доста добре знае, че на нидерландеца няма да му е по никакъв начин елементарно. Всъщност Клоп разгласи, че ще си почине една година преди да поеме различен тим, което значи, че най-вероятно няма да забележим един от най-великите треньори в последните години отпред на различен тим. Арне Слот обаче ще има доста тежката задача да размени Клоп и няма да е по никакъв начин елементарно. Освен това не е ясно и дали огромната звезда на отбора Мохамед Салах ще остане в тима.



Байерн Мюнхен - нов треньор

Байерн Мюнхен се провали стремително този сезон, записвайки куп антирекорди. Отборът остана без трофей от 13 години насам и даже приключи на третото място в крайното класиране, откакто Щутгарт ги задмина. Баварците бяха и на много точки от непобедимият отбор на Байер Леверкузен, който изненадващо стана първенец. Още през сезона беше оповестено, че Томас Тухел ще напусне клуба през лятото. Все още няма изясненост кой ще е новият треньор на баварците.

Борусия Дортмунд - треньорът остава

Треньорът почитател Един Терзич сбъдна фантазията си докара Дортмунд до третия край на отбора в Шампионска лига. Всъщност немците не бяха считани изобщо за вероятен финалист, само че със страхотна и сърцата игра те отстраниха любимците Атлетико Мадрид и ПСЖ. Терзич сигурно остава и през новия сезон в Дортмунд и даже отборът да не завоюва Шампионска лига той направи същинско знамение с класирането за край.

ПСЖ - треньорът може да бъде уволнен

Френският гранд за следващ път се провали в Шампионска лига. Въпреки, че е един от най-богатите тимове в света ПСЖ отпадна на полуфиналите от Борусия Дортмунд и остана единствено с един край в шампионата през 2020-та, когато загуби от Байерн Мюнхен. Треньорът Луис Енрике може и да не остане след края на сезона, а към този момент се появиха и няколко имена, които могат да го заместят. Титлата във Франция несъмнено не е разтуха за арабските притежатели на ПСЖ. Друг голям проблем пред ПСЖ е напускането на огромната звезда Килиан Мбапе, който от лятото си потегля като свободен сътрудник и най-вероятно отива в Реал Мадрид.



Ювентус - нов треньор

Това е единственият тим от грандовете, който уволни треньора си още преди края на сезона. Масимилиано Алегри беше уволнен дисциплинарно поради невъздържаното си държание във финала за Купата, а за похлупак той заплаши и публицист. Въпреки това Ювентус завоюва трофея, само че нервите на Алегри не устояха, само че и ръкъводството работи незабавно и го уволни. Естествено от Юве действаха и много хитро, тъй като по този метод няма да заплащат огромната наказателна клауза, която имаше Алегри, който трябваше да води тима и през идващия сезон. Все още няма изясненост, който е новият треньор на Ювентус, само че е доста евентуално това да е Тиаго Мота, който класира Болоня в Шампионската лига.

Интер - треньорът остава

Симоне Индзаги донесе втора купа за Интер в последните 4 сезона и това несъмнено го бетонира на поста. Да, отборът отпадна още на осминафиналите в Шампионска лига, само че тим като Атлетико Мадрид. Реално Индзаги е първият треньор от Моуриньо насам, който носи две шампионски трофеи на Интер. Няма никакви индикации за промяна и съвсем несъмнено той ще остане отпред на клуба и през новия сезон.

Милан - нов треньор

Ерата на Стефано Пиоли в Милан завърши и макар второто място в крайното класиране отборът се провали на всички други фронтове и изпрати извънредно спорен сезон, в който имаше доста малко хубави моменти. Пиоли донесе купата на отбора през 2022-ра година след 11 години пауза, само че идващите два сезона несъмнено не бяха по никакъв начин сполучливи и разумно ще последва разлъка след края на сезона.

Реал Мадрид - треньорът остава

Въпреки големите спекулации, че Анчелоти няма да е треньор на Реал Мадрид през лятото май към този момент никой не има вяра, че Карлето ще бъде махнат. Реал направи страховит сезон и стана първенец на Испания, откакто през предишния сезон изгуби купата за сметка на Барселона. В Шампионска лига още веднъж е на край и и ще гони 15-та, която може да е втора за Анчелоти отпред на клуба. Италианецът може да усъвършенства личния си връх за най-вече трофеи в шампионата като треньор и да ги направи на 5.



Барселона - нов треньор

Ситуацията с Шави в Барселона беше доста странна. Първоначално някогашният футболист самичък изиска да напусне и съобщи изрично, че това ще стане още след мача с Виляреал. След това обаче се появиха информации, че Шави въпреки всичко ще остане. Но дефинитивно от управлението на Барса са решили да търсят нов треньор. Естествено поради всички обрати няма да е изключено и Шави въпреки всичко да остане, само че сезонът за Барса беше неуспех и тимът не завоюва нищо.

Атлетико Мадрид - треньорът остава

Атлетико изпрати неприятен сезон и имаше много спекулации още от предишното лято, че Чоло Симеоне обмисля да напусне клуба. Симеоне обаче има съществено доверие от страна на управление и почитатели, а и се трансформира в най-великия ментор в историята на клуба. На този стадий наподобява, че по-скоро Симеоне ще остане в Атлетико, а също така той е и най-скъпоплатеният треньор в света. Нещо, което в другите тимове може би няма да получи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР