През лятото няма да има ремонти, които да затрудняват трафика

...
През лятото няма да има ремонти, които да затрудняват трафика
Коментари Харесай

АПИ увери: Няма да има ремонти, които да затрудняват трафика към морето през лятото

През лятото няма да има поправки, които да затрудняват трафика към морето, сподели инж. Йордан Вълчев, ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “(АПИ) пред националното радио, представен от пресцентъра на ведомството.
Прочетете още
По автомагистрала „ Тракия “ ще има местни поправки и ще се правят в работните дни от седмицата. В петък, събота и неделя няма да се работи и хората ще могат умерено да пътуват до морето, сподели инж. Вълчев.

Преминаването на тежкотоварни камиони през прохода „ Петрохан “ е безвредно. Предприети са всички ограничения, с цел да се подсигурява и обезпечи придвижването. Ще има и патрули, които да реализират нужния надзор, акцентира инж. Вълчев. По думите му построяването на правата Мездра-Ботевград от път I-1 е значима за Северозападна България и би трябвало да бъде приключена до края на годината, което постанова и смяна в организацията на придвижване.

От 24 юни, ще бъде лимитирано придвижването на всички типове моторни транспортни средства по правата Мездра – Лютидол - п. в. „ Новачене “ на път I-1. Промяната е нужна за доизграждането на пътните възли на две равнища – „ Мездра “, „ Дърманци “ и „ Ребърково “, заяви ръководителят на Управителния съвет на АПИ, представен в информацията. Той уточни, че пренасочването на придвижването по обходни направления основава неудобства, само че прекъсването е належащо, с цел да се обезпечи както сигурност при пътуването, по този начин и строителна площадка за модернизацията на трасето на път I-1, което ще бъде двойно по-широко от актуалното.

Въведената организация е краткотрайна със период от 30 дни, в които ще продължи анализът на трафика. Тежкотоварните транспортни средства няма да могат да минават през „ Петрохан “ в часовете с пиково натоварване и в уикендите. Проходът ще бъде неразрешен за тежкотоварни камиони от понеделник до петък от 6:00 ч. до 9:00 ч. и от 16:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота и неделя, сподели инж. Стоян Николов в Сутрешния блок на бТВ, прибавят от пресцентъра на АПИ.

На автомагистрала (АМ) „ Хемус “ продължава ремонтът на двата тунела „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “, който се планува да завърши през юли, уточни още инж. Вълчев. Той разясни, че до тогава при засилен трафик има опция за пренасочване на придвижването, с което също ще се облекчи прекосяването на пътуващите към морето.

Относно завършването на Автомагистрала „ Струма “ той заяви, че задачите са през 2030 година трасето от Кулата към София да е изцяло построено. Сроковете са реалистични и АПИ ще постави оптимални старания да ги съблюдава, увери Вълчев. Очаква се до 10 дни да приключи процедурата за избор на реализатор за разработване на прединвестиционно изследване и планиране на трасе на автомагистрала „ Струма “ в посока София - Кулата, което минава отвън Кресненското дефиле.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР