Болки в крайниците, посиняване на пръстите, блед, посинял и дори

...
Болки в крайниците, посиняване на пръстите, блед, посинял и дори
Коментари Харесай

За рисковете при диабет тип 2 - говори началникът на Съдова хирургия в „Сърце и Мозък“

Болки в крайниците, посиняване на пръстите, бледен, посинял и даже наследник крак, по този начин постоянно постъпват в отделението по „ Съдова хирургия “ на пациенти, които са страдали от захарен диабет вид 2, само че не са били осведомени в точния момент и са стигнали до задръстване на съдове на краката.

За тези случаи споделя новият началник на едно от най-съвременните отделения по „ Съдова хирургия “ в България, това в „ Сърце и Мозък “ в Бургас, доктор Ивелина Борисова.

Специалистът е безапелационен, че профилактиката при пациенти с рискови фактори и над 60-годишна възраст е извънредно значима, с цел да се избегнат затруднения или те да бъдат открити навреме, с цел да се лекуват по-безболезнено и дейно.

По думите на доктор Борисова, безплатните профилактични прегледи ще продължат с цел да има добра предварителна защита на това подло заболяване и рисковите му последици.

Като експерт, който преди да дойде в Бургас е бил част от екипа на Клиниката по съдова хирургия на МБАЛ „ Св. Анна “ експертът е вижда забавна наклонност: „ Пред години доста постоянно приемахме там пациенти от Бургас, а в този момент е противоположното – хората от Варна идват да се лекуват в „

Тя е приела работата, поради огромните благоприятни условия за сполучливо лекуване на пациенти, които предлага високотехнологичната болница. Важно внимание отделя и на модела на работа, посредством мултидисциплинарни екипи, а по думите й хибридната операционна зала към отделението е без аналог в страната с извънредно съвременна инсталация. В нея се реализират по-сложните интервенции. Хибридните операции, с които много постоянно се избавят крайниците на пациентите, пристигнали по неотложност или планово. Също по този начин, това е мястото, където се прави ендопротезиране на аорта, така наречен процедури EVAR или (T)EVAR((Thoracic) Еndovascular aortic repair ).

„ Моята компетентност е присъща освен с това, че е сложна – съдове има на всички места в човешкото тяло, лекуваме артериално и венозно болните, а тук може да се реализира цялостно и модерно лекуване на целия набор от съдова патология. Има процеси, които са мъчно откриваеми и по тази причина е значимо пациентите да се насочват към съдов хирург в точния момент “, споделя доктор Борисова. Тя даде образец с жена, която след пет години обиколки по лечебни заведения, най-после стига до отделението по „ Съдова хирургия “ на „ Сърце и Мозък “. „ Пациентката в продължение на години е имала безчувственост в пръстите и болежка при прилагане на ръката си и другите лекувания не бяха постигнали никакъв резултат. Открихме, че има задръстване на артерия на ръката. Успяхме да отпушим артерията и тя беше извънредно щастлива, че към този момент не изпитва болежка и ръката й е топла “, споделя още доктор Ивелина Борисова.

Цялото изявление с нея и значимата информация за хората в риск, можете да чуете в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР