Откакто списанието Playboy е публикувано за първи път през 50-те

...
Откакто списанието Playboy е публикувано за първи път през 50-те
Коментари Харесай

Плюсове и минуси на порното върху връзката

Откакто списанието Playboy е оповестено за първи път през 50-те години, обществото стана все по-толерантно към порнографията. Сега имаме неотложен достъп до този вид наличие от съвсем всяка точка на света. Порноаудиторията също се разнообрази и набъбна. Въпреки че мъжете към момента са главните консуматори на порнография, броят на дамите, които я употребяват, се усилва. Разбира се, такова необятно публикувано събитие не остава неусетно от откривателите. Един ъгъл, който интересува доста специалисти в региона на обществените науки, е въздействието на порнографията върху връзките.

Изследване на резултатите на порнографията върху връзката
Социологът Пат Фаган твърди, че в сантименталните връзки мъжете, които гледат порно, са склонни да намират брачния си полов живот по-малко удовлетворяващ и да се усещат по-малко прочувствено свързани с сътрудниците си. Жените, които откриват, че сътрудникът им гледа порно, постоянно се усещат предадени, недоверчиви и ядосани. Те също могат да се усещат по-малко привлекателни и полово несъответстващи.
Много хора настояват, че порнографията може да бъде от изгода за връзките и изключително за техния полов живот. Те споделят, че гледането на порно въздейства позитивно на отношението им към сексуалността и половото проучване. С други думи, всичко е обвързвано с включването на порнографията като още един детайл в половия живот на двойката.

Проучване 1
Това изследване, извършено от Lambert et al (2012 ), разпознава неналичието на данни за резултатите от потреблението на порнография върху интимните връзки. Използвайки тази информация като насочна точка, откривателите решили да създадат изследване за резултатите от гледането на порно върху избран аспект на сантименталните връзки - ангажираност. Тяхната догадка била, че високите равнища на порно консумация биха били свързани с липса на ангажираност или слаба ангажираност в сантименталните връзки.
В едно от техните изследвания задачата им била да открият дали има връзка сред потреблението на порнография и равнището на ангажираност в връзките на хората. Те избрали 367 участници на възраст сред 17 и 26 години, които се разпознали като участници в хетеросексуални сантиментални връзки. За да схванат какъв брой постоянно гледат порно, те им задавали следния въпрос: „ Приблизително какъв брой пъти през последните тридесет дни сте посетили уеб страница с порнографско наличие? “
Техните данни демонстрират, че високите равнища на ползване на порно са свързани с ниски равнища на ангажираност в връзките.

Проучване 2
Шимански и Стюарт-Ричардсън (2014) организират изследване, предопределено да мери упованията по отношение на използването на порно по време на дълготрайна връзка или брак и разлики сред половете.
Те разкрили, че дамите са решителен фактор за потреблението на порнография във връзките. Това се дължи на вероятната взаимозависимост, която сътрудникът им може да развие заради лесния достъп до наличието и възходящия брой двойки, които търсят терапия за пристрастяване към порнография.
Освен това тези създатели настояват, че избягването на порно е един от методите за отбрана на качеството на връзката. Това е тактика, която да подсигурява, че и двамата сътрудници не престават да се обвързват и почитат един различен.
Шимански и Стюарт Ричардсън също откриват, че мъжете могат да употребяват порнографията за възстановяване на половия си живот. Те също по този начин считат, че това е превъзходен метод за научаване на нови позиции и техники.
Някои участници вярвали, че порното има позитивен резултат върху връзката им, без значение дали го гледат с колегата си или сами. Въпреки това проучването демонстрира, че хората, които гледат порно с колегата си, са по-посветени на връзката.
От друга страна, значимо е да имате поради, че някои хора са пристрастени към порнографията. Консумацията й е хронична и е отвън надзор. Те нормално губят интерес към секса с колегата си и половото им предпочитание по отношение на него се разсейва. Това е по този начин, тъй като те стават нечувствителни от цялото излагане на полови тласъци. Единственият метод те въпреки всичко да намерят някакво либидо за половинката, е да продължат да гледат още повече порно.
Пристрастяването към порно също може да аргументи проблеми с ерекцията, както и компликации при постигане на оргазъм.
Положителни или негативни са резултатите от порнографията върху връзката?
Както споменахме нагоре, този въпрос съществува от дълго време. Сам Кар, професор от университета в Бат, твърди, че всичко е въпрос на вероятност.
• Отрицателни отзиви. Тези, които имат вяра, че порнографията има негативен резултат върху стабилността на връзката, честотата на половата интензивност, удовлетворението от секса и по-малко ангажираност или невярност (Bridges et al., 2003, представено от Lambert e al., 2012; Bergner, 2002, представено от Lambert et al, 2012; Fagan, PF).
• Положителни отзиви. Някои имат вяра, че порнографията може да бъде от изгода за връзката, изключително за техния полов живот, тъй като е полово възбуждаща и може да бъде метод за асимилиране на нови позиции и техники. Те също по този начин настояват, че това е метод да създадем сътрудниците по-отдадени на връзките си (Szymanski and Stewart-Richardson, 2014).

Заключения
Човешката идея за секс и половост се е развила в течение на времето. Разполагаме с повече информация от всеки път и сме изложени на повече полови детайли всеки ден. Това има последствия. Една от тях е, че гледането на порно е обикновено събитие и в този момент е доста по-широко публикувано.
Ползите или негативните резултати от порнографията зависят от това кой я употребява и дали и двамата сътрудници се усещат удобно с нея. Взаимното почитание е от значително значение. В противоположен случай потреблението на порнография в една връзка би била контрапродуктивна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР