Отборът на си върна доброто настроение, но и бързо го

...
Отборът на си върна доброто настроение, но и бързо го
Коментари Харесай

Борусия надви Хофенхайм в голово шоу, но настроението бе помрачено

Отборът на си върна положителното въодушевление, само че и бързо го загуби, побеждавайки мъчно Хофенхайм с 3:2 като посетител в среща от 20-ия кръг на , откакто през седмицата .
Лошата вест за всички почитатели на " жълти-черните " е обвързвана с травмата на Ерлинг Холанд, който напусна терена в средата на второто полувреме!
Още в 4-ата минута точно норвежецът изведе Дортмунд напред в резултата - съотборниците му проведоха добра офанзива отляво с по едно допиране, а по-късно Дониел Мален извади топката към непокрития таран и той се разписа на празна врата.

Content made on
В 23-ата минута домакините бяха покрай равнене, само че ударът на Крис Ричардс с глава нацели горната греда на Грегор Кобел. Все отново, една минута пред края на първото полувреме, Хофе стигна до 1:1 - прецизен бе Андрей Крамарич, който бе изведен на стрелкова позиция и не сбърка.
След близо час игра Дониел Мален се регистрира с още една асистенция, като този път голмайстор бе капитанът Марко Ройс - 2:1. В 63-ата минута обаче, суперзвездата на Борусия - Ерлинг Холанд, усети болежка в адуктора и седна на тревата, а след това трябваше да напусне терена, като занапред ще излиза наяве какъв брой сериозна е контузията му!
Като цяло Хофенхайм държеше самодейността през второто полувреме, само че в 66-ата минута Давид Раум си вкара трагичен автогол и още повече утежни задачата на своя тим.
Домакините обаче не се предадоха и 15-на минути пред края на постоянното време понижиха изоставането си на 2:3 посредством гол на Жоржиньо Рутер. В 89-ата минута Себастиан Руди пропиля златен късмет да донесе най-малко точка на Хофе, откакто от няколко метра не уцели очертанията на вратата.
Със извоюваните три точки Борусия събра 43 и продължава да бъде на второ място в класирането, надявайки се на неточност в утрешния ден на водача (баварците гостуват на Херта), който има три пункта повече от тях. Хофе пък излезе от Топ 4 и към този момент е на 6-о място с 31 точки.
Ето и останалите резултати от ранните мачове в Германия:
Борусия Мьонхенгладбах 1:2 Унион Берлин
Байер Леверкузен 5:1 Аугсбург
Гройтер Фюрт 2:1 Майнц
Фрайбург 2:0 Щутгарт
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР