От съображения за постигане на повече вътрешно пространство и намаляване

...
От съображения за постигане на повече вътрешно пространство и намаляване
Коментари Харесай

Как работи комплектът за ремонт на гуми? - видео

От съображения за реализиране на повече вътрешно пространство и понижаване разхода на гориво, множеството производители не употребяват пълноценни аварийни колела в новите коли или пък въобще ги отстраняват. Вместо това има комплекти за ремонт на гуми, които икономисват място и тежат доста по-малко от аварийното колело. От немския автоклуб №1 ADAC изясняват какво би трябвало да се има поради при потребление на комплекта при положение на пукване на гума при подобен автомобил.

Комплектът нормално се състои от уплътнител за гуми и компресор за въвеждане на уплътнителя и напомпване на гумата. Важното в тази ситуация е че гума, закърпена с комплекта за щета, е незабавен случай, а не непрекъснато решение. Рупрехт Мюлер, специалист по гуми на ADAC споделя - „ Във всеки случай развалената гума би трябвало да бъде сменена с нова гума допустимо най-бързо. Дори професионални поправки на гуми, които са били третирани с уплътнител, не се предлагат. “ Следователно директният идващ маршрут след случая би трябвало да води до най-близкия сервиз.

В съпоставяне с монтирането на аварийно колело, комплектът за ремонт нормално е елементарен за потребление в случай че се съблюдават инструкциите в инструкциите за употреба. Първо би трябвало да се открие мястото на пробива, с цел да се реши дали повредата на гумата може да бъде поправена с комплекта. Уплътнителите могат да запечатват единствено прободни рани с размер до няколко милиметра и единствено в протектора. По принцип непознатото тяло, което предизвиква теча, не би трябвало да се отстранява.



След това колата би трябвало да се реалокира по този начин, че вентилът да е надолу. След това комплектът за ремонт на гуми съдържащ компресор, уплътнител и маркуч би трябвало да бъде квалифициран за пълнене според инструкциите. Капачката на вентила се смъква, маркучът се свързва към него и компресорът се пуска в работа. След като уплътнителят се излее в гумата, компресорът се употребява и за основаване на нужното налягане в гумата.

След това би трябвало да се потегли деликатно, само че задоволително бързо без да се надвишава оптималната скорост от 80 км/ч. Подробности за процедурата и рестриктивните мерки могат да се намерят в инструкцияте за употреба. При последваща опция също би трябвало да се ревизира още веднъж налягането в гумите, с цел да се види дали гумата задържа въздух. И тогава е време да се отиде напряко в гумаджийницата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР