Китайският производител на електромобили NIO обяви, че компанията е пуснала

...
Китайският производител на електромобили NIO обяви, че компанията е пуснала
Коментари Харесай

NIO PSS 4.0 обещава заредена батерия за по-малко от 2 минути и половина

Китайският производител на електрически автомобили NIO разгласи, че компанията е пуснала в употреба новото- четвърто, потомство на единствените по рода си PSS (Power Swap Station) станции за замяна на изтощени батерийни детайли с изцяло заредени такива.

От NIO анонсират, че четвъртото потомство на автоматизираната PSS станция поддържа опция за замяна на батерийни модули на разнообразни автомобилни марки, както и разнообразни модели.

" NIO, ONVO и всички за замяна на акумулатори имат достъп до новите станции за изцяло усъвършенствано преживяване при подмяната на акумулатори, което е по-удобно от зареждането с гориво ", споделят от NIO.

Power Swap Station 4.0 на NIO е оборудвана с шест LiDar датчика, които разрешават процеса по подмяната на батерията да бъде стартиран и изпълнен изцяло автоматизирано, даже когато в електрическия автомобил няма човек.

В съпоставяне с предходното потомство на PSS станцията, новото дава обещание 22% по-бърз развой, като целият може да бъде осъществен за по-малко от две минути и половина. Конструкцията разрешава използването на 23 батерийни модула, а дневният потенциал е 480 обслужвания.

Успоредно с въвеждането в употреба на PSS 4.0, NIO стартира и новите си зарядни станции с потенциал от 640 kW (765A, 1000V), като от компанията показват, че употребяваният кабел е с водно изстудяване и тежи единствено 2.4 кг.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР