Трафикът се осъществява без ограничения Завърши аварийният ремонт на настилката

...
Трафикът се осъществява без ограничения Завърши аварийният ремонт на настилката
Коментари Харесай

Завърши аварийният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе

Трафикът се реализира без ограничавания

Завърши спешният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе. Движението по оборудването е възобновено и се реализира без ограничавания. Фирмата-изпълнител работи мобилизирано и завърши плануваните действия по-бързо от планувания период, с цел да не се затруднява пътуването.

Припомняме, че от 11 юни бе въведена краткотрайна организация на придвижването за спешно изкърпване на пътната настилка по двете платна на оборудването. Дейностите бяха нужни, с цел да се подсигурява безвредното пътешестване през моста. Те ще спомогнат и да не се лимитира изцяло трафика по време на идния главен ремонт на моста. Предвижда се той да стартира през юли като строителните работи ще се извършват без прекъсване на придвижването, а трафикът ще се контролира със светофар. Ще се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Работният развой ще се провежда и прави поетапно на сектори по този начин, че транспортните средства да минават в двете посоки в платното, в което не се извършват строителни работи.

От въвеждането на оборудването в употреба - преди 70 години, до момента подобен не е осъществяван. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други Изпълнител на главния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД „ Дунав мост “. Стойността му е 44 877 228,68 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строителните работи по контракт е 730 дни. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД „ Дунав мост-ПИИ-Строл “. Стойността на техния контракт е 848 400 лева с ДДС
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР