От понеделник всички желаещи да почиват в Гърция вече имат

...
От понеделник всички желаещи да почиват в Гърция вече имат
Коментари Харесай

Строги правила за почивките в Гърция

От понеделник всички искащи да почиват в Гърция към този момент имат опция да посетят южната ни съседка – само че при строго съблюдаване на редица правила. Посетителите ще могат да идват на летищата в Атина, Солун, Ираклион, Ханя, Родос, Кос, Миконос, Санторини и Корфу, а е допустимо единствено през България. Изисква се, удостоверение за направена ваксина против COVID-19 или бърз тест.

Но даже когато дойдат до определената дестинация, разпоредбите за почиващите не свършват. Всеки екскурзиант би трябвало авансово да уведоми полицейските органи или туристическата си организация тъкмо кой плаж ще посещава. Така, в случай че бъде открито съществуването на COVID-19 в някой от почиващите, управляващите ще могат бързо да го локализират и да го лекуват за сметка на страната.

Ако екскурзиант отиде на различен плаж, друг от авансово оповестения, предстои на санкция от 300 евро и ще бъде заставен да напусне страната. В случай, че някой е екскурзиант инфектиран, той ще бъдат настанен в карантинен хотел. Заведенията в Гърция към момента не работят, а след 21:00 часа е в действие вечерен час. Властите последователно ще разхлабват ограниченията в седмиците преди формалния старт на сезона на 14 май.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хората, които са се ваксинирали против ковид, имат ант...

Туристите живо се интересуват при какви условия могат да посетят обичаните си хотели и къщи за посетители и каква е обстановката с вируса в страната.

. Това е измежду значимите ограничения, които ще оказват помощ да има туристически сезон през лятото. " Тестовете за диагностика ще са наложителни за няколко вида работещи в обществения и частния бранш. Например в супермаркети, кафенета и заведения за хранене, градски превоз, лечебни заведения, салони за хубост и учебни заведения. Всички те ще се тестват един път седмично, с цел да имат право да работят, а тестванията ще се раздават гратис в аптеките ", споделя пред NOVA зам.-кметът на Солун Мария Караяни. Гръцките управляващи интензивно имунизират и работещите в туризма.
Възраждане на основна промишленост

За възобновяване на туристическата промишленост в Гърция от рецесията с COVID-19 ще са нужни най-малко 2 или 3 години, настояват представители на бранша, представени от атинския всекидневник Kathimerini.

Това важи за туристическите дестинации в международен мащаб, споделят 59-те мениджъри в изследване, извършено от Metron Analysis, за хотелската компания DHR Services. Това е сериозен проблем за страна, в която туризмът съставлява над 20% от стопанската система и генерира почти 10% от общата претовареност.

Страната има нужното, с цел да се възвърне по-бързо от другите, при изискване че продължат вложенията в нови хотели, курорти и инфраструктура, както и в нови модели на продажби и интервенции.

След една мрачна година в промишлеността, сигурно доста хора ще се запътят към Гърция през това лято.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР