Григор Димитров запази мястото си в Топ 10 на световната

...
Григор Димитров запази мястото си в Топ 10 на световната
Коментари Харесай

Григор Димитров запази мястото си в топ 10

Григор Димитров резервира мястото си в Топ 10 на международната класация след обновяването й през днешния ден. Най-добрият български тенисист загуби 25 точки от актива си, откакто отпадна във втория кръг на шампионата в Куинс и не съумя да отбрани миналогодишния си 1/4-финал, само че това не се отрази на позицията му в класацията на АТР. Той има 3750 точки на сметката си и е на 80 от деветия Алекс де Минор.
Прочетете още
Във врата на Григор обаче безусловно диша Стефанос Циципас, който изостава единствено на пет пункта от нашия тенисист. Гъркът имаше отлична опция да го изпревари, само че не се възползва, откакто 41-ият в международната класация Ян-Ленард Щруф го изхвърли от шампионата на трева в Хале, побеждавайки го с 6:4, 6:4 на осминафиналите.

Втората ракета на България Адриан Андреев прогресира с три места до №228 с актив от 266 точки, а Димитър Кузманов напредна с две до №325 със 160 пункта на сметката му. Пьотр Нестеров отстъпи с едно място до №460 с 97 точки, а Янаки Милев се изкачи с три и към този момент е 486-и с актив от 88 точки.

През тази седмица Адриан Андреев ще играе в квалификациите на “Уимбълдън ”. Българинът бе запаса, само че ще взе участие поради оттеглени поръчки на тенисисти. Това ще бъде неговото второ присъединяване в пресявките за най-стария и влиятелен шампионат от Големия шлем, като през 2023-та той отпадна на старта. Съперник на Андреев в първия кръг ще бъде германецът Руфолф Молекер, който е 201-ви в международната класация.

В топ 10 има две промени. Новак Джокович измести Карлос Алкарас и с актив от 8360 точки е втори след водача Яник Синер, който има 9890. Полякът Хуберт Хуркач, който доближи до финала на шампионата на трева в Хале, пък записа рекордно класиране в своята кариера. Той се изкачи с две позиции и към този момент е №7.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР