Срещи с подрастващи за запознаване с ветроходния спорт проведе Българска

...
Срещи с подрастващи за запознаване с ветроходния спорт проведе Българска
Коментари Харесай

Фeдерацията по ветроходство започна кампания за привличане на деца във ветроходството

Срещи с подрастващи за запознаване с ветроходния спорт организира Българска Федерация по Ветроходство в североизточните градове Шабла и Каварна. В тях присъединяване взеха десетки възпитаници от учебните заведения в двете приморски общини, президентът на БФ по ветроходство Росен Марангозов, треньорът на националния тим Александър Славчев, доктор Васил Куртев, троент притежател на Златния глобус за ветроходни достижения, осъществил самотно околосветско корабоплаване и представители на морските клубове в Шабла и Каварна.

От 8-ми до 11-ти юли в Балчик ще се организира предварителен подготвителен лагер за подрастващи.

Очакваме над 60 подрастващи да вземат присъединяване в лагера. Тези начинания, проведени от БФВ, имат за цел да бъдат привлечени от ден на ден младежи към нашия спорт. Лагерът в Балчик ще се организира редом с подготовката на националния тим. Така най-младите, които целим да притеглим към магията на ветроходството, ще имат опция да обменят опит със състезателите, сподели президента на БФВ Росен Марангозов.

Не бях виждал толкоз доста деца, сподели той за извършените презентационни срещи в Шабла и Каварна и добави: Надявам се да успеем да запалителен искрата и по-голямата част от тях да продължат в нашия спорт.

Президентът на БФВ разкри, че следва осъществяване на сходни презентационни срещи и лагери в други приморски общини.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР