От първи януари догодина всички социални домове трябва да бъдат

...
От първи януари догодина всички социални домове трябва да бъдат
Коментари Харесай

Гълъб Донев: От 1 януари започва прелицензиране на социалните домове

От първи януари следващата година всички обществени домове би трябвало да бъдат прелицензирани, а тези, които са не дават отговор на условията, ще бъдат затворени, съобщи общественият министър Гълъб Донев, представен от БНР.

„ Разбира се, че и това ще се случи, откакто бъдат открити аргументите за тези смъртни случаи. Агенцията за качеството на обществените от 1 януари би трябвало да прелицензира безусловно всички обществени услуги в страната, които са регистрирани по Закона за общественото подкрепяне, тъй че тези, които не дават отговор на условията на новия закон за обществените услуги, ще бъдат затворени.

Проблем тук ще възникне за хората, които са в тях, къде да бъдат настанени. За решаването на този проблем ще се търсят разновидности “, сподели общественият министър Гълъб Донев, който посети оживелите при вчерашния пожар в дом за възрастни хора в село Рояк, които са настанени в хотел в кв. „ Аспарухово “.

При случая починаха 9 души. Част от жителите на дома ще бъдат върнати при околните ми. За останалите ще се търсят разновидности да бъдат настанени в други домове във Варна и региона.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР