От парламентарната група на Продължаваме Промяната категорично се противопоставят срещу

...
От парламентарната група на Продължаваме Промяната категорично се противопоставят срещу
Коментари Харесай

Продължаваме промяната осъди провеждането на Луковмарш

От парламентарната група на " Продължаваме Промяната " изрично се опълчват против желанията за осъществяване на Луковмарш, както и против провеждането на каквито и да било неонацистки и профашистки мероприятия на територията на България.

Това съобщи в декларация от името на парламентарната група националният представител Татяна Султанова.

Демократичното настояще и бъдеще на България изключва сходни прояви на ксенофобия и език на омразата, се показва в декларацията.

" Провокациите към принуждение, пропагандирането на расизъм, антисемитизъм, хомофобия, сексизъм - нямат място в българското общество ", уточни Султанова.

" Осъждаме всеки опит за осъществяване на събития, застрашаващи обществения мир и достолепието на българските жители ", сподели още тя.

" Започна 15-та година от влизането на България в Европейски Съюз, а ние към момента не сме се справили със срамните призраци от предишното. В нашето настояще и бъдеще няма мясо за сходни прояви ", се показва в декларацията на ръководещата партия.

И тази година основателите на шествието " Луковмарш " - организацията Български народен съюз, основана през 2001 година от Боян Расате, оповестиха, че възнамеряват събитието да се организира в София на следващия ден вечер. Съюзът се дефинира като следовник на Съюза на българските национални легиони, воден от военачалник Христо Луков преди Втората международна война. Той е министър на войната на Царство България в интервала 1935 - 1938 година Поради близки връзки с тоталитарния националсоциалистически режим на Третия райх, както и поради активността си като началник на мощно повлияния от националсоциализма и фашизма съюз, Луков постоянно е подложен на критика остро и получава спорни исторически и политически оценки.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР