От нехайството на местната управа, която не прави нищо за

...
От нехайството на местната управа, която не прави нищо за
Коментари Харесай

Как най-зеленият софийски район - Панчарево, бе пратен за „зелен хайвер” /Част 1-ва/

От нехайството на локалната администрация, която не прави нищо за инфраструктурата, канализацията и извозването на сметта на локалните хора, които са съзнателни данъкоплатци. Въпреки митингите им през последните години и това, че няколко пъти блокираха придвижването по „ Самоковско шосе” с вяра управата да чуе за неволите им.

Живеещите в този регион не престават да сигнализират за безхаберието на локалната администрация, която не правела нищо за възстановяване и поправяне на пътищата, множеството от които са в окаяно положение. След злополуката в Искърското дефиле край Своге, от Панчарево отново напомнят за неприятните пътища в региона им и заплахите, които дебнат по тях. Само на места, най-вече пред домовете на известни босове, пътищата били в обичайно положение. Канализация нямало и нечистотиите се изливали непосредствено в езерото. Сметта пък се извозвала прекомерно рядко.



Панчарево е най-зеленият столичен регион – там зеленината е колкото във всички останали 23 региона взети дружно. Красивото Панчаревско езеро е изкуствено, направено е някъде през 50-те години на предишния век. За финален път то е било почиствано отново предишния век, през 1980 година.

„ В момента наноси са затлачили горната му част, а големи водорасли пречат на риболовците. Канализация няма, по тази причина всички знаят, че мръсната вода от Панчарево, Кокаляне и Бистрица отива непосредствено в езерото. Спортистите упражняват там все по-трудно, тъй като безусловно се постанова да косят водораслите”, разясняват недоволни пред „ Новини.бг”..

Будни жители са безапелационни, че отходни тръби бълват нечистотии непосредствено във водоема и върху лебедите в непосредствена непосредственост до емблематичния за селището ресторант. Под детската градина и покрай спирката на градския превоз, също.

През май тази година жителите на Панчарево, Кокаляне и Бистрица стачкуваха против неналичието на канализация, което е причина и за замърсяването на региона и езерото.

Над час живеещите в кварталите стачкуваха и няколко пъти блокираха бул. „ Самоквско шосе”. Те упорстваха за рехабилитация на пътя, създаване на канализация в региона и да се почисти езерото.

Сега хората напомнят, че времето тече и скоро – 2020-та година, изтича програмният интервал и към този момент няма да имат опция да аплайват по европрограми, с цел да се погрижат за инфраструктурата и други. За тях е неясно държанието на кмета им и по тази причина още през май оповестиха, че желаят нов властник.

Сегашният кмет Димитър Сичанов не е от Панчарево, той е е от Самоков, откъдето прочее е и кметът на София Йорданка Фандъкова.

По време на предишните митинги той призна, че от над 5 години има план за разчистване на езерото, само че минималната му стойност била 20 млн.лв. Също по този начин се изготвяло предпроектно изследване за всички села да имат канализация, както имало и план за рехабилитация на „ Самоковско шосе.”

Както се споделя – обещанието е най-лесен метод да заявиш неща, които след това да не изпълниш, да продължиш да увърташ и да се оправдаваш. Това обаче хваща религия до време, след това...идат нови избори. Ако перифразираме Мрак Твен - изборите... това е признатото време, когато правиш нормалните си обещания... Следващата седмица към този момент можеш да започнеш да ги хвърляш по дяволите, както нормално...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР