Къде се нарежда България, спрямо останалите страни от Европейския съюз

...
Къде се нарежда България, спрямо останалите страни от Европейския съюз
Коментари Харесай

22% от българите не отопляват домовете си

Къде се подрежда България, по отношение на останалите страни от Европейския съюз /ЕС/, във връзка с разнообразни индикатори, свързани с жилищата ?

Според данни от отчет на Европейската комисия /ЕК/, представен от „ NOVA “, в свое жилище живеят под 70% от европейците , а в България процентът е 85 . Този индикатор ни слага на седма позиция в класацията. Челните места заемат страните от някогашния Източен блок – Румъния, Словакия, Хърватия. Германия е единствената страна членка, където болшинството от хората живеят чартърен .

България е страната с най-голям % от популацията, който не може да си разреши да отоплява дома си . Средната стойност за останалите страни е 9% , само че при нас те са два пъти по-високи – 22,5% от българите стоят на студено . След нас се подреждат Кипър и Гърция. Едва 1% от финландците нямат опция да си заплащат отоплението.

Страната ни заема водеща позиция и в още една неприятна ранглиста . Тя е обвързвана с жилищните пространства без вътрешна тоалетна и баня . У нас те са 7% . В Германия, Люксембург, Малта, Нидерландия и Швеция подобен проблем не съществува.

Според статистиката – приблизително за страните в Европейски Съюз на човек са пада по малко повече от стая и половина , а междинният брой членове в семейството е 2,3 . Най- просторни са домовете в Малта, а най-многобройни са семействата в Словакия. Домакинствата в България, са колкото е междинната стойност за Европа – 2,3. Но в класацията за жилищното пространство, с което разполага всеки българин, България се подрежда в края.

Къде живеят множеството европейци в къща или в апартамент ? Средно за Европа, това систематизиране е съвсем еднообразно . В България е дребна преднината на българите, които живеят в къща , пред тези, които населяват апартамент. Но в Ирландия, Нидерландия и Хърватия всеобщо желана е къщата. Най-непопулярни са къщите в Испания – избират ги едвам една трета от жителите.

Министерство на образованието: Учебната година за децата от I до III клас завършва на 29 май

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР