В локомотивното депо възприемат посегателството като терористичен актНеизвестен извършител е

...
В локомотивното депо възприемат посегателството като терористичен актНеизвестен извършител е
Коментари Харесай

Срязаните спирачки на влак в Лом са смъртна присъда за пътниците, каза експерт

В локомотивното хранилище възприемат похищението като терористичен акт

Неизвестен причинител е срязал пет маркуча на спирачната система на локомотив на гара Лом в събота. Освен това е счупено предното челно дясно стъкло на машината. Влакът е трябвало да потегли с комбинация от пътнически вагони от втори коловоз. По знамение не се е стигнало до покруса.

„ Локомотивната бригада, която е назначена да извози първия трен за гара Брусарци, открива счупеното стъкло и прерязаните маркучи. В най-лошия случай щеше да стане удар във вагоните, а влакът щеше да стане неуправляем. В моята процедура за първи път ми се случва такова нещо ”, изясни инж. Еленко Кирков, ПЖПТ – Мездра по Нова ТВ.

По негови думи чиновниците на Министерство на вътрешните работи са създали оглед, който ще продължи и през днешния ден, а локомотивът ще бъде отремонтиран.

„ В някои гари има видеонаблюдение. Предстои да се слагат камери в самите локомотиви ”, сподели още инж. Кирков. Той изясни, че сходен вандализъм е „ смъртна присъда ” за локомотивната бригада и за всички, които пътуват с влака.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана споделиха че по случая за нанесените вреди е формирано досъдебно произвеждане. Към момента се ревизират и лица, които може да имат отношение към похищението, само че арестувани към момента няма. 

Красимир Николов работи в депото от години. Прави гарнитури тъкмо за тези машини и прави оценка случката като доста рискова и поради счупеното стъкло, и поради срязаните спирачни маркучи. " Това е безусловно смъртна присъда за локомотивната бригада и всички, които пътуват с влака ", изрично уточни инж. Еленко Кирков. 

Затова хората в локомотивното хранилище възприемат похищението като терористичен акт. Видеонаблюдение няма, няма и задоволително строга законова рамка, а случаите зачестяват, разясняват още хората.

„ Като мине машина, и то в придвижване, хвърлят по нея камъни, чупят стъклата, замерят. Просто закони би трябвало да има ”, счита Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР