Американски екипажи в Балтимор започнаха контролирани експлозии, за да им

...
Американски екипажи в Балтимор започнаха контролирани експлозии, за да им
Коментари Харесай

Срутеният балтиморски мост е разбит на парчета

Американски екипажи в Балтимор започнаха следени детонации, с цел да им разрешат да отстранен част от рухналия мост Франсис Скот Кий от носа на солидния контейнеровоз, който събори сектора през март.

Детонациите са имали за цел да счупят фермата на моста на дребни елементи, което ще разреши на избавителните екипи да употребяват кранове и шлепове, с цел да изтеглят усуканите железни остатъци, сподели Инженерният корпус на армията на Съединени американски щати. Работата, в началото планувана за неделя, беше отсрочена заради метеорологичните условия.

В ранната заран на 26 март корабът Dali изгубил мощ и се разрушил в опора на мост, изпращайки сектора в река Патапско, като огромна част беше преметната над носа на Dali. Загинаха шестима строителни служащи.

Инцидентът в началото спря трафика в пристанището на Балтимор, което е преди всичко в Съединени американски щати в няколко товарни категории, в това число коли и лекотоварни камиони, селскостопански и строителни машини, вносна захар и вносен гипс, съгласно щата Мериленд.

След злополуката бяха отворени четири краткотрайни канала, позволяващи обновяване на част от корабоплаването. Корпусът съобщи, че има за цел да възвърне достъпа до пристанището с цялостен потенциал до края на май.

Мериленд пресмята, че възобновяване на моста ще коства сред 1,7 и 1,9 милиарда $ и чака завършването му до есента на 2028 година

През април ФБР стартира престъпно следствие на сриването. Разследващите по сигурността откриха рекордера на „ черната кутия “ на кораба, който дава данни за неговата позиция, скорост, курс, радар и аудио и радиокомуникации на моста, както и аларми.

Федералните следователи споделиха във вторник, че товарният транспортен съд Dali е губил електричество няколко пъти , в това число ден преди да се разбие в моста Франсис Скот Кий на 26 март, убивайки шестима души.

Националният съвет за сигурност на превоза (NTSB) съобщи в прелиминарен отчет, че към 10 часа преди да напусне Балтимор, Dali е претърпял спиране на тока по време на поддръжка в пристанището. Бордът сподели, че товарният транспортен съд е имал и други спирания, в това число единствено минути преди злополуката, когато електрическите прекъсвачи ненадейно са се задействали, причинявайки загуба на електричество за цялото осветяване на борда и множеството съоръжение.

NTSB сподели, че загубата на електрическо зареждане е спряла и трите кормилни помпи и затова кормилото не може да бъде преместено.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР