Русия ще третира всички чуждестранни наемници и чуждестранни оръжия, изпратени

...
Русия ще третира всички чуждестранни наемници и чуждестранни оръжия, изпратени
Коментари Харесай

Захарова: Русия ще третира всички чуждестранни наемници и оръжия в Украйна като военни цели

Русия ще третира всички задгранични наемници и задгранични оръжия, изпратени в Украйна, като законни военни цели. Това съобщи говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова на конференция в Москва.

Захарова разяснява известията от тази седмица, че Естония, която е страна членка на НАТО , обмисля дали да изпрати свои войски в Украйна. Изявления в тази връзка бяха правени и от други европейски страни, в това число от френския президент Еманюел Макрон, написа Българска телеграфна агенция.

Говорителката на съветското външно министерство също по този начин дефинира като „ налудничави, антируски и нападателни “ думите на английския министър на външните работи Дейвид Камерън, че Украйна може да употребява английски оръжия за офанзиви против територията на Русия.

 Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?

При визитата си в Киев на 3 май Камерън съобщи пред Ройтерс, че Украйна има право да употребява предоставените от Англия оръжия за нанасяне на удари по цели навътре в Русия и зависи от Киев дали да го направи или не.

Струва ми се, че Париж към този момент има доказателства за това, съобщи говорителката на съветското външно министерство

Изявлението на английския външен министър накара Москва да предизвести Лондон, че може да нанесе удари по английски военни обекти и съоръжение както навътре в Украйна, по този начин и на други места, в случай че английски оръжия бъдат употребявани от Киев за удари на съветска територия.

През февруари френският президент Еманюел Макрон провокира дискусия, като съобщи, че разполагането на сухопътни войски в Украйна в бъдеще не би трябвало да бъде изключвано. Френският водач предизвести, че в случай че Русия победи в Украйна, тогава доверието в Европа ще бъде сведено до нула.

Преди две седмици в изявление за английското издание „ Икономист “ френският държавен глава още веднъж не изключи опцията  западни сухопътни войски да бъдат изпратени в Украйна . „ Ако руснаците пробият фронтовите линии и има искане от Украйна, би трябвало законно да си зададем въпроса “, сподели той. Макрон обаче посочи, че казусът през днешния ден не е подобен.

„ Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война “, разяснява той

Последва реакция от Москва. Руската федерация предизвести Франция, че  в случай че президентът Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна , те ще бъдат обсъждани като законни цели от съветските военни. Мария Захарова уточни, че Русия към този момент следи увеличение на броя на френските жители измежду починалите на бойното поле в Украйна.

Русия ревизира известия за разполагането на Френския задграничен легион в Украйна

В отговор на закани, които съгласно Москва са отправени от Франция, Англия и Съединени американски щати Русия съобщи, че ще организира военно обучение, което ще включва подготовка за разполагане и  потребление на тактически нуклеарни оръжия .

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР