Бригите Бирлайн, която стана първата жена канцлер на Австрия в

...
Бригите Бирлайн, която стана първата жена канцлер на Австрия в
Коментари Харесай

„Блестящ пример за бъдещите поколения“: Отиде си първата жена канцлер на Австрия

Бригите Бирлайн, която стана първата жена канцлер на Австрия в границите на краткотрайното държавно управление през 2019 година, умря на 74 години.

За гибелта ѝ в заяви канцлерът Карл Нехамер, който написа, че „ за бъдещите генерации тя ще остане ослепителен образец за самоопределяне, равни права и превъзмогване на стъкления таван “ . Той съобщи, че Австрия е изгубила един от най-изтъкнатите си правни специалисти.

Конституционният съд на Австрия заяви, че тя е умряла след малко тежко боледуване.

 Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Трагедия в Симеоновград: Син умъртви татко си, а по-късно се самоуби 2 мин. Трагедия в Симеоновград: Син умъртви татко си, а по-късно се самоуби  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  7 пъти в болница, изписана с диагноза „ пияна “: Жена се оказа с рядко заболяване 3 мин. 7 пъти в болница, изписана с диагноза „ пияна “: Жена се оказа с рядко заболяване  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “  Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Трагедия в Симеоновград: Син умъртви татко си, а по-късно се самоуби 2 мин. Трагедия в Симеоновград: Син умъртви татко си, а по-късно се самоуби  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  7 пъти в болница, изписана с диагноза „ пияна “: Жена се оказа с рядко заболяване 3 мин. 7 пъти в болница, изписана с диагноза „ пияна “: Жена се оказа с рядко заболяване  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “

Биерлайн заседаваше в съда първо като заместник-председател, а по-късно като ръководител от февруари 2018 година до назначението ѝ за канцлер на 3 юни 2019 година

Тя беше назначена за краткотраен началник, откакто тогавашният канцлер Себастиан Курц загуби вота на доверие след разпадането на ръководещата коалиция сред неговата дясна Народна партия и крайнодясната Партия на свободата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР