Трябва да намерим оптимални решения в плановете за управление на

...
Трябва да намерим оптимални решения в плановете за управление на
Коментари Харесай

Събитието „Градска среда – Домакинства и ВиК сектор“ разисква как устойчиво да управляваме водите в България

„ Трябва да намерим оптимални решения в проектите за ръководство на речните басейни /ПУРБ/, с цел да реализираме задачите за стабилно ръководство на водите в България. Вярвам, че всички участници в консултациите по плановете на обновените проекти дружно ще успеем да реализираме тази цел в границите на поредицата от полемики. “

С тези думи зам.-министърът на околната среда и водите Ренета Колева откри днешната среща на тематика „ ГРАДСКА СРЕДА – Домакинства и ВиК бранш “ като част от националните срещи със заинтригуваните страни по плановете на ПУРБ 2022-2027 година, които ще продължат до 30 септември .

Специалистите разискват ограниченията , свързани с ВиК бранша , залегнали в плановете на проектите за ръководство на речните басейни, прецизират от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. На срещата участват представители на заинтригуваните страни от Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на земеделието и храните, „ Български ВиК холдинг “, Националното съдружие на общините в България, Комисията за енергийно и водно контролиране, Българската асоциация по качество на водите, Българската асоциация по водите, представители на научни институти, финансиращи институции и неправителствени организации. Участват и ръководителите на четирите басейнови дирекции , както и специалисти, които показаха информация за всеки проект и плануваните в него ограничения.

Дирекция „ Управление на водите “ в Министерство на околната среда и водите показа условията на директивите , свързани с ВиК бранша, сходството с условията все още и връзката с ограниченията в проектите. С това вниманието и напъните на участниците в срещата бяха ориентирани към осъществяване на заложените ограничения в проектите и разискването на оферти за смяна или допълнението им.

За да бъдат обхванати повече заинтригувани страни за интензивно присъединяване в консултациите се плануват срещи на национално и басейново равнище , които можете да намерите. Публикуваните планове на ПУРБ ще видите тук Информация за метода на изпращане на мнения и оферти е оповестена – ТУК .

Дързък обир в Пазарджик: Пенсионер е в болница, а малолетен – в ареста

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР