От Националното сдружение на частните болници излязоха с декларация, в

...
От Националното сдружение на частните болници излязоха с декларация, в
Коментари Харесай

Частните болници искат отмяна на забраната за планов прием и операции

От Националното съдружие на частните лечебни заведения излязоха с декларация, в която оферират на министъра на опазването на здравето да анулира наложената възбрана за планов банкет и планови интервенции. Според лекарите и сестрите не са налице предпоставките за налагане на такава мярка, от която могат да пострадат прекалено много хора.

„ Считаме за възможно прекъсване на плановата активност и даже на цялата активност на лечебното заведение, в случай че е налице епидемиологичен гърмеж на вътреболнично заразяване, за времето до очистване на огнището. Във всички останали случаи обаче лечебните заведения би трябвало да бъдат оставени отворени за пациентите. В обстановка на невиждана рецесия те се нуждаят повече от всеки път от безконтролен достъп до своите лекари, сестри, акушерки и различен медицински персонал”, се споделя в декларацията.

От Националното съдружие на частните лечебни заведения категорично акцентират, че тези техни претенции не са предлог за приемане на финансова полза. „ Напротив – обстановка, в която получаваме 85% от плануваната заработка без да работим е надалеч по-изгодна от комерсиална позиция. Ние просто желаеме позволение да лекуваме болните си, тъй като животът е с преимущество пред всичко друго”, пишат още от Сдружението.

„ Поемаме риска и сме подготвени да продължим да се грижим за всички пациенти, търсещи здравна помощ, както тези с COVID-19, по този начин и тези с всяко друго заболяване, изискващо лекуване. Ние сме учени да оказваме помощ на всеки, който има потребност и не можем да разделяме хората според от болестта”, се споделя още в декларацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР