От Национална пациентска организация искат президентът Румен Радев да наложи

...
От Национална пациентска организация искат президентът Румен Радев да наложи
Коментари Харесай

Пациенти внесоха искане за вето върху Бюджета на НЗОК за 2018 г.

От Национална пациентска организация желаят президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху Закона за бюджета на Национална пациентска организация, оповестиха от организацията.
По-рано денем те са внесли в администрацията на президента писмо с искане за налагане на несъгласие върху Закона.

Искането касае частта от Закона, с която се предлага цялостна възбрана на реимбурсиране от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) през 2018 година на медикаменти, които не са патентовани.

 Искат Радев да наложи несъгласие на
Искат Радев да наложи несъгласие на " циничната възбрана " за пазаруване на нови медикаменти

Депутатите наказвали болните, вместо да заловен крадците

От Национална пациентска организация оспорват текста в Бюджета на НЗОК през 2018 г ., който постанова мораториум на лекарствени лечения с ново интернационално непатентно название " за което е подадено заявление за включване в позитивния лекарствен лист по чл.262, ал.6, т.1 или 2 от Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, както и включени в позитивния лекарствен лист лекарствени артикули по чл.262, ал.6, т.1 или 2 от Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, които подлежат на възнаграждение за първи път през 2018 година ".

 Депутатите се заеха със срамния, съгласно Българска социалистическа партия, бюджет на НЗОК
Депутатите се заеха със срамния, съгласно Българска социалистическа партия, бюджет на НЗОК

Хората няма да имат достъп до качествени медикаменти, счита Драгомир Стойнев

От организацията считат, че текстовете нарушават правата на пациентите за достъп до лекуването, от което се нуждаят . Вярваме, че обезпечаването на жизненоважно, даже животоспасяващо лекуване е от първостепенно значение и усъвършенстването на разноските не трябва да става за сметка на ограничение достъпа до лекуване, пишат от пациентската организация.

 С мораториум НЗОК стопира животоспасяващи лечения през 2018 година
С мораториум НЗОК стопира животоспасяващи лечения през 2018 година

Сигнализира Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България

Те предизвестяват, че в случай че възбраната за новите медикаменти остане, доста пациенти ще се окажат без конкуренция на лекуването си .

Сред засегнатите ще бъдат болните от хронична лимфоцитна левкемия, идиопатична белодробна фиброза, остра лимфобластна левкемия (засягаща деца), хидраденит, идиопатична тромбоемболична пулмонална хипертония, продължителен панкреатит, медуларен карцином на щитовидната жлеза, хемангиоми при деца, деен ревматоиден артрит, хормонално позитивен/ХЕР-2 отрицателен метастатичен рак на млечната жлеза, мултиплен миелом, метастазирал меланом, акромегалия, бъбречен ангиомиолипом, тежка астма, недребноклетъчен рак на бял дроб и други

" Никой от нас не знае дали утрешният ден няма да го срещне с някое от тези болести . А Мораториумът касае лекуването освен на тях, само че и всички нови лечения, които в това време бъдат основани за противопоставяне на нелечими до момента болести ", пишат от пациентската организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР