От началото на 2017 г. двама милиардери отнеха лидерската позиция

...
От началото на 2017 г. двама милиардери отнеха лидерската позиция
Коментари Харесай

Какво е да си най-богатият човек на света, но само за часове?

От началото на 2017 година двама милиардери лишиха лидерската позиция на Бил Гейтс измежду най-богатите хора в света. Но за малко. Първоначално създателят на Amazon Джеф Безос измести Гейтс за няколко часа, а единствено преди 48 часа Амансио Ортега се изкачи на челното място.

Най-богатият европеец Амансио Ортега, който е създател на Inditex с марки като Zara, Pull & Bear, Bershka и Massimo Dutti, за малко повече от ден бе водач в милиардерската ранглиста на сп. Forbes, само че през вчерашния ден след затварянето на европейските и щатските пазари още веднъж бе изпреварен от Бил Гейтс.

Данни в действително време на Forbes сочат, че Бил Гейтс сега има 85.3 милиарда $, Джеф Безос е с 83.5 милиарда $, а Ортега към този момент се подрежда трети с 81.6 милиарда $.

Вчера Ортега понижи положението си с 3.1% или 2.6 милиарда $, до момента в който Безос и Гейтс завоюваха респективно 1 милиарда $ и 353 млн. $.

Първото нанагорнище на Ортега до позиция номер 1 в най-престижната ранглиста на света бе през октомври 2015 година, само че тогава още веднъж той отстъпи от нея единствено след 2 дни. След това той още веднъж бе отпред през септември 2016 година, както и във вторник тази седмица, макар че това бе и най-краткият му интервал като водач, единствено няколко часа.

Ръстът на книжата на Inditex, откъдето идва и 80% от положението на Ортега в сряда още веднъж го изведе отпред, с цел да загуби водачеството в края на вчерашния ден. Спадът през вчерашния ден бе от 3.6%.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР