От лечебното заведение, в което са настанени пострадалите, съобщиха, че

...
От лечебното заведение, в което са настанени пострадалите, съобщиха, че
Коментари Харесай

Версия: Замръзнали стъкла довели до катастрофата на жп прелеза в Скутаре

От лечебното заведение, в което са настанени потърпевшите, оповестиха, че лекарите се борят за живота на по-възрастната жена. Тя е настанена в интензивно поделение на апаратно дишане с тежка черепно-мозъчна контузия.

" Това, което се е случило, е погрешно прекосяване на железопътния прелез. Жената е минала при задействана звукова и светлинна сигнализация и свалени бариери. Машинистът е подавал сигнал, само че все пак автомобилът е минал ", изясни пред Нова телевизия шефът на НКЖИ - Пловдив инж. Георги Вардев.

Той уточни, че има доста сходни случаи, при които водачите бързат да преминат преди влака, при задействана сигнализация.

Кметът на Скутаре Стоян Добрев уточни, че от диалог с хората, били на мястото на случая, е станало ясно, че всичко това се е случило поради заледени прозорци на интонации автомобил.

От БДЖ обясниха, че по роман на машиниста, дамата е карала наедно с локомотива и се е пробвала да мине преди него.

" Тя не е идвала паралелно. Тя идва от северната страна и пресича прелеза. Влакът обаче идва от източната и удря колата в профил ", разясни Добрев.

На собствен ред инж. Вардев уточни, че прелезът ще бъде отстранен, като на мястото ще се построи надлез и пасарелка. Това би трябвало да стане до края на 2023 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР